Stedendriehoek

Bas biedt hulp dichtbij

ZUTPHEN – Bas basis GGZ opende vorige week haar deuren aan de Molengracht in Zutphen. Bas biedt basis GGZ (geestelijke gezondheidszorg) aan mensen die milde tot matige psychische klachten hebben.

Soms heb je last van klachten en is hulp daarbij noodzakelijk, bijvoorbeeld doordat je een trauma hebt opgelopen, een hoge verwachting van jezelf hebt of een negatief zelfbeeld. Dat kunnen klachten zijn zoals angst en/of paniek, somberheid, depressiviteit. Bas helpt je om zelf de regie op je herstelproces te pakken en je weerbaarheid en zelfredzaamheid te versterken. Bas werkt vanuit een visie op positieve psychologie. Dat betekent dat Bas samen met jou kijkt waar jouw kracht ligt en deze kracht inzet om je herstel in te zetten.

Bas biedt hulp dichtbij. Bas-teams zitten altijd op locaties midden in de wijk zoals gezondheidscentra en huisartsenpraktijken. Soms is men een paar uur op een locatie aanwezig en op andere plekken een aantal dagdelen. Bas is gevestigd in Zevenaar, Doetinchem, Apeldoorn, Winterswijk en Eibergen.

Een behandeling bij Bas is een combinatie van gesprekken met een hulpverlener en opdrachten die je thuis maakt op de computer. Een uitgangspunt van Bas is dat jij zoveel mogelijk bepaalt hoe jij het prettigst geholpen wilt worden. Voor behandeling bij Bas heb je een verwijzing nodig van de huisarts. Er is geen wachtlijst. Je moet wel 18 jaar of ouder zijn. Kijk voor meer informatie op de website www.basisdichtbij.nl