Stedendriehoek

AZ wint FC Zutphen U13-toernooi

ZUTPHEN – De derde editie van het SallandElectronics U13 tournament FC Zutphen is gewonnen door AZ. De zinderende finale tussen RSC Anderlecht en AZ bleef onbeslist. Na een spannende reeks strafschoppen bleek AZ de sterkste en wonnen de Alkmaarders de FC Zutphen Joop Vreman Cup.

Titelverdediger Feyenoord streed om de derde en vierde plaats tegen KRC Genk. Ook daar werd het duel na een 2-2 eindstand met strafschoppen beslist. Feyenoord won en werd uiteindelijk derde. Het eigen FC Zutphen-team behaalde bijzonder knap de zevende plaats. Het team won tijdens dit toernooi van Borussia Dortmund en PSV.

Het evenement was een groot succes. De wedstrijden verliepen bijzonder sportief en waren van hoog niveau. De vele toeschouwers konden drie dagen lang genieten van de jonge voetbaltalenten. Martin van den Burg, voorzitter van de U13-commissie, kijkt terug op een succesvol toernooi. “Het was zo mooi om al die jonge talenten te zien voetballen. Zij genoten ook zelf van de wedstrijden. Het voetballen zit in hun bloed. Van de gastouders horen we dat ze het liefst ’s avonds ook nog een balletje trappen in de straat of op een veldje.” Martin roemde ook de vele vrijwilligers die zich dagenlang voor het toernooi hebben ingezet. “We hebben de vrijwilligers, meer dan honderd in getal, hard nodig. Zonder hen kunnen wij zo’n groot toernooi niet organiseren. Zij maken het verschil tussen een toernooi willen’ en een toernooi ‘kunnen’ organiseren! Langs deze weg wil ik dan ook alle vrijwilligers gastgezinnen scheidsrechters en alle andere medewerkers nogmaals hartelijk bedanken voor hun enorme inzet.”

(Foto: Hans ten Brinke)