Stedendriehoek

AV Hanzesport start met RaceRunning

ZUTPHEN – Atletiekvereniging Hanzesport in Zutphen gaat beginnen met RaceRunning. Een RaceRunner is een driewielig loopframe zonder pedalen en met een borststeun en stuur. Kinderen en volwassenen met een lichamelijke beperking kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen.

RaceRunning is de para-atletieksport waarbij de atleet met een RaceRunner op een atletiekbaan verschillende afstanden loopt of rent. De RaceRunner is dan dus een sporthulpmiddel, net als een sportrolstoel.

De RaceRunner is geschikt voor kinderen, jongeren of volwassenen met een lichamelijke beperking (zoals bijvoorbeeld cerebrale parese, spina bifida, hersenbloeding, MS of syndromen), die in het dagelijks leven een rollator of rolstoel gebruiken voor hun mobiliteit. Voor deze groep (ernstig beperkte) personen is dit in sommige gevallen één van de weinige mogelijkheden om aan sport te doen. Vaak is hun handfunctie zo ernstig aangedaan, dat zij bijvoorbeeld geen rolstoelsporten kunnen beoefenen. De RaceRunner lijkt voor deze doelgroep zeer geschikt om conditie te onderhouden of verbeteren en bij een sportactiviteit te participeren.

De eerste training start op maandag 16 maart om 16.00 uur. Het eerste doel is om deel te gaan nemen aan de cityrun op 17 mei en daar wordt voor getraind. Wie niet wil meedoen met de cityrun, is ook welkom. AV Hanzesport zorgt de eerste zes weken voor RaceRunners. Daarom is opgave handig via e-mail kantoor@hanzesport.nl. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Hanzesport of Erica Nap via e-mail zutphen@unieksporten.nl