Stedendriehoek

Authentieke aanspanningen

EEFDE – Zondag 23 juni verzorgt Koetsiersvereniging Achter ’t Peerd voor de zesde keer een CIAT-wedstrijd. Deze vindt plaats aan de Elzerdijk 44 te Eefde op het terrein van de koetsiersvereniging (naast de kartbaan).

Een CIAT is een wedstrijd met authentieke rijtuigen. De wedstrijd bestaat uit drie onderdelen.

Het eerste onderdeel is een presentatie waarbij de deelnemers door twee juryleden worden beoordeeld op onder andere de algemene indruk van de aanspanning, paarden/pony’s, tuigen, rijtuig, menner, grooms en passagiers. Vervolgens is er een wegtraject van ongeveer 16 kilometer op tijd, met daarin opgenomen vijf proeven. Afsluitend vindt het vaardigheidsparcours plaats. Dit betreft een parcours waarbij de authentieke rijtuigen tussen kegels, waar ballen op liggen, moeten doorrijden. Het doel is om in de vastgestelde tijd het parcours te rijden en alle ballen te laten liggen. Degene met de minste strafpunten, verdeeld over alle drie de onderdelen, mag zich winnaar noemen.

De dag begint om 09.00 uur en is voor iedereen vrij toegankelijk. Kijk voor deelnemerslijst, route en meer informatie op www.achtertpeerd.com