Stedendriehoek

Alles over huiselijk geweld

ZUTPHEN – Ixta Noa belegt woensdag 26 februari een thema-avond over huiselijk geweld. Gastspreker en ervaringsdeskundige van deze avond is Anita Wix. Tijdens deze (interactieve) avond gaat Anita haar ervaringsverhaal delen, afgewisseld met interessante theoretische kennis. “Want wat kun je doen als je denkt dat iemand het slachtoffer is van huislijk geweld, maar je weet het niet zeker. Of wat doe je als je zelf slachtoffer bent van huislijk geweld? Dit en meer informatie zal deze avond aan bod komen.”

De thema-avond vindt van 19.00 tot 21.00 uur plaats in Praktijkhuis Ixta Noa, IJsselkade 9 in Zutphen. Met inloop vanaf 18.30 uur met koffie en thee. De toegang is vrij, aanmelding vooraf is niet nodig.

Huiselijk geweld kan zowel om fysiek als psychisch geweld gaan. Anita Wix vertelt haar verhaal om inzichten te vergroten en als eyeopener voor iedereen die denkt dat huiselijk geweld vooral gaat over fysiek geweld. Als ervaringsdeskundige huiselijk geweld en taboedoorbreker geeft Wix al jaren lezingen over dit ingewikkelde onderwerp. Niets is wat het lijkt… De buitenkant zegt nooit wat er aan de binnenkant gebeurt. Dat zijn dingen die in het persoonlijke verhaal van Wix duidelijk naar voren komen. Het verhaal gaat ook over moed, kracht en doorzettingsvermogen. Hoe het Anita is gelukt om geen slachtofferrol aan te nemen, want zo zegt ze: “We hebben altijd een keuze.”

Ixta Noa heeft het afgelopen jaar diverse thema-avonden over psychologische problematiek georganiseerd. Deze vinden iedere laatste woensdag van de maand plaats in Zutphen en elke tweede woensdag van de maand in Apeldoorn. Tijdens deze avond wordt een actueel thema belicht vanuit zowel expertise als ervaring. Doel van de avonden is om op een informele manier meer te weten te komen over psychische aandoeningen en het leven dat daarbij hoort. Voor mensen die daar direct of indirect mee te maken hebben, maar ook voor iedereen die wat meer daarover wil weten.