Stedendriehoek

Achtste strijd om Hans Broer Award in zicht

BRUMMEN/EERBEEK – Als de maand oktober eenmaal is begonnen, gaan de gedachten van veel muziekliefhebbers in de gemeente Brummen alweer uit naar december. En wel naar de derde kerstdag, om precies te zijn. Dat is traditiegetrouw de dag waarop de enige echte Brummense Popquiz wordt georganiseerd.

De organisatie heeft er weer veel zin in en stelt enthousiast de inschrijving voor alweer de achtste editie open. Tot en met uiterlijk donderdag 1 november kunnen teams zich weer aanmelden.
De Brummense Popquiz staat garant voor een gezellige avond voor alle bezoekers in De Vroolijke Frans in Brummen; ook wordt er fel gestreden om de eer om als team de allround-muziekquiz te winnen. Het winnende team ontvangt de wisselbeker, de Hans Broer Award, vernoemd naar initiatiefnemer Hans Broer die onverwacht overleed in de zomer van 2016. De beste acht teams van de einduitslag van 2017 zijn overigens automatisch geplaatst voor de quiz van dit jaar. Een eventuele voorronde vindt plaats op donderdagavond 6 december, ook in De Vroolijke Frans.

Lokale binding
De Brummense Popquiz is speciaal bedoeld voor iedereen die in de gemeente woont, leeft of werkt. Meedoen kan met een team van drie personen. Minimaal twee leden van het team moeten in de gemeente wonen dan wel sociaal-economisch aan de gemeente Brummen verbonden zijn. Uiteindelijk treden er twaalf teams op donderdag 27 december vanaf 20.00 uur aan in de popquiz-arena in De Vroolijke Frans. De inschrijvingskosten voor een team bedragen 10 euro. Inschrijven is mogelijk via de vernieuwde website www.popquizbrummen.nl .