Winacties

Win 2 entreetickets voor de musea Zutphen!

ZUTPHEN – Bij de Musea Zutphen in het Hof van Heeckeren vind je twee musea onder één dak: het cultuurhistorische Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak, hét museum voor modern-klassieke schilder- en beeldhouwkunst van Nederland.

In het Stedelijk Museum Zutphen ontdek je het ‘Verhaal van Zutphen’ aan de hand van bijzondere objecten, waarvan sommigen tot de oudsten van Nederland behoren. We nemen je mee terug in de tijd. Beleef een heuse Viking crimescene, tot de opbouw van de Hanzestad Zutphen, de Tachtigjarige Oorlog en het beroemde Zutphens Zilver.

In Museum Henriette Polak maak je kennis met mecenas Henriette Polak en het verhaal van de kunstenaars uit de collectie. Geniet van topstukken van kunstenaars als Kees Verwey, Wim Oepts, Wendelien Schönfeld, Arie Schippers en Charlotte van Pallandt. In het Digitale Depot kies je zelf met welke kunstwerken jij jouw tentoonstelling samenstelt.

Beide musea presenteren verschillende wisseltentoonstellingen per jaar. Het Stedelijk Museum Zutphen toont Picture this! Schrijven met licht, een caleidoscopische tentoonstelling over fotografie als verhalenverteller. Een geschiedenis van kijken en bekeken worden, van verbeelding en identiteit.

In Museum Henriette Polak zie je de tentoonstelling Schitteren door afwezigheid, over de kunt van het weglaten en de kracht van suggestie. Met werk van Nathalie van Duivenvoorden, Margot de Jager, Bas Ketelaars, Sandra Kruisbrink, Jaring Lokhorst, Margriet Luyten en Lara de Moor.
Vanaf 6 juli toont Museum Henriette Polak de hedendaagse fototentoonstelling Paradise Lost, met kunstwerken uit de ING Collectie van kunstenaars als Woody van Amen, Ruud van Empel, Melanie Bonajo, Erwin Olaf en Elspeth Diederix.

De gewonnen entreetickets zijn geldig tot en met zaterdag 31 augustus 2019.

Doe mee met onze winactie via www.facebook.com/stedendriehoek of www.instagram.com/stedendriehoek