Winacties

Groovende ode aan het Hammond-orgel

DEVENTER – Wat verbindt de muziek van Deep Purple, Booker T. & The MG’s, Bob Marley, Tina Turner, The Rolling Stones en Sly & the Family Stone? De Hammond! En zeg je Hammond, dan zeg je Rob Mostert. Met zijn groovende band en het rauwe stemgeluid van Chris Hordijk (The Voice) brengt hij een eerbetoon aan het iconische orgel.

Zaterdag 20 april om 20.00 uur brengt de Rob Mostert Hammond Group het muzikale programma Sex, Hammond and…Rock ’n Roll in de Deventer Schouwburg. Rob heeft jaren rock en bluesrock gespeeld (met onder anderen Jan Akkerman) en heeft zich tot één van de beste en meest gerespecteerde Hammond-spelers ontwikkeld. Zijn speelwijze wordt gekarakteriseerd als uniek en rauw, benadrukt door zijn (blote)voetenwerk voor de baspartijen. Rob is een Hammond-speler met een duidelijk eigenzinnig geluid die zijn weg kan vinden in de rock, jazz, blues en pop.

Het dak gaat eraf met de twintig beste Hammond-hits. Vele classics zullen de revue passeren, met een aantal hedendaagse uitstapjes, en langzaamaan gaan de schouwburgbezoekers herkennen dat de Hammond een cruciale rol heeft gespeeld in hun oude platencollectie.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.deventerschouwburg.nl. Lezers van Nieuwsblad Stedendriehoek maken kans op vrijkaarten door uiterlijk donderdag 18 april een mail te sturen naar: redactie@stedendriehoek.nl. De winnaars krijgen ook per e-mail bericht.