Winacties

Een hele avond vol klassiekers

DEVENTER – De theatershow van Symphonic Rock Night is ook in Deventer te zien. Kenners vinden de 2,5 uur durende voorstelling, die begin maart van start ging, nu al een van de toonaangevende shows in het lopende schouwburgseizoen. De avond met klassiekers van bands als Yes, Camel, Alan Parsons Project, Genesis, Rush, Alquin, Supertramp, Solution en Gino Vannelli staat op donderdag 19 april in de grote zaal van de Deventer Schouwburg.

De Symphonic Rock Night debuteerde met muzikanten als Ferdinand Bakker (Alquin), Henk Koorn (Hallo Venray) en Peter Chattelin (Pink Project) in het stijf uitverkochte podium Boerderij in Zoetermeer. Symphonic Rock Night voert legendarische songs als Fools Ouverture (Supertramp), Comfortably Numb (Pink Floyd) en The Cinema Show (Genesis) griezelig goed uit. Leadzanger Eric ten Bos, bekend van de band Enorm, zegt: “We repeteren al een jaar om dit helemaal loepzuiver te krijgen. Live komt daar nog een spectaculaire lichtshow met videoprojecties bij. Het niveau van deze muzikanten is erg hoog. Het is een hele eer om hier deel van uit te maken. Dit zijn de allerbeste muzikanten die je bij elkaar kunt hebben voor deze muziek. Ze zijn ook uit het hele land afkomstig. Onze frontman Roland van der Horst woont in Apeldoorn, de jonge drummer Tim de Jong komt uit Amstelveen en ikzelf woon tegenwoordig in Enschede. Leadgitarist Joop Wolters is Limburger en onze geweldige zangeres Micky Huijsmans woont in Den Bosch.”

Ook voor de virtuoze toetsenman Erik Laan, tevens de drijvende kracht van de band Silhouette, is de Symphonic Rock Night iets om warm van te worden. “Een prachtig initiatief waarbij de symfofans voor het eerst een fraai afgewogen mix van bekend en legendarisch materiaal in één avond tot zich kunnen nemen. Ik deel graag op deze mooie avond het podium met hele goede collega-muzikanten. Waar ikzelf het meeste van houd? Genesis en Yes. En die komen in deze show ruim aan bod. We zijn al bijna twee jaar bezig iets heel moois neer te zetten, maar hebben in deze samenstelling nog niet eerder opgetreden.”

Breed publiek
De band mikt daarbij op een breed publiek. Zanger/gitarist Roland van der Horst: “Veel vijftigers en zestigers, die net als wij deze muziek altijd als de allerbeste in hun leven hebben ervaren en dit spektakel graag vanuit de theaterstoel goed willen horen en zien. Maar we zagen bij de try-outs ook aardig wat jongeren die een deel van onze songs bij de beste 50 nummers van de Top2000 terugvinden. Bij de eerste twee shows in popzalen in Delft en Zoetermeer liep het storm. Die waren allebei zo uitverkocht. En er staat nu een band die na meer dan een jaar repeteren kwaliteit nog veel beter is. Als je van symfonische rock houdt, moet je dit gezien hebben!” Voor meer informatie over het optreden in Deventer en kaartverkoop: www.deventerschouwburg.nl.

Lezers van Nieuwsblad Stedendriehoek die kans willen maken op vrijkaarten, kunnen tot uiterlijk woensdag 11 april een mailtje sturen naar redactie@stedendriehoek.net. De winnaars krijgen ook per mail bericht.