Stedendriehoek

Wild kijken op landgoed De Dellen

EPE – Wie samen met de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen herten en zwijnen wil zien, kan woensdagavond 25 juli mee op een wildobservatiewandeling naar landgoed De Dellen bij Epe.

Het prachtige natuurgebied staat bekend om de afwisseling van bossen, lanen en heidevelden. Hier leven een groot aantal edelherten en wilde zwijnen. Na de introductie voert een korte wandeling naar de wildobservatiepost in het rustgebied. Eenmaal in de post is het belangrijk om zo stil mogelijk te zijn, zodat de dieren zich niet bewust zijn van menselijke aanwezigheid. De kans op het zien van wild is groot omdat de wildobservatiepost in het rustgebied staat. 100% Wildgarantie kan de boswachter niet geven; of de dieren zich goed laten zien is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de weersomstandigheden. Tips: draag donkere kleding en neem een verrekijker mee. De excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar (stilte nodig). Ook honden kunnen niet mee.
Start is om 19.30 uur bij de parkeerplaats ‘Erf van Daendels’ aan de Nieuwe Zuidweg nabij Epe en Heerde. Duur: 2,5 uur, tot na zonsondergang. Deelname € 7,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen € 2,50 p.p. op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen.

Foto: Gerrit van Vemde