Stedendriehoek

‘We zien het hotel onder onze handen verder groeien’

APELDOORN – Ruime kamers en stijlvolle suites. Valk Exclusief hotel Apeldoorn biedt zijn gasten luxe faciliteiten waar ze uitgebreid van mogen komen genieten. Bedrijfsleider Gido Zwaal is zichtbaar trots op het hotel dat in maart 2018 zijn deuren opende voor het publiek. “De eerste – pakweg – anderhalf jaar zijn geheel volgens verwachting verlopen. Zo hebben we bijvoorbeeld veel gasten vanuit de randstad, die er voor kiezen om de drukte daar even te ontlopen en hunkeren naar de rust van de Veluwe.”

In deze zomerse periode wordt de aandacht binnen het hotel verlegd van het zakelijke segment naar de zogenoemde leisure-gasten. In goed Nederlands: de ‘lekker er even op uit’-bezoekers. Zwaal glimlacht: “Wij appelleren ook aan deze doelgroep als authentiek ‘landgoedhotel’. Dat zie je zowel aan de buiten- als binnenkant: er is veel met natuursteen gewerkt en ook andere, landelijk aandoende motieven zijn in het interieur verwerkt. We hebben ook al geluiden gehoord dat wij de mooiste zijn van allemaal!”

De enthousiaste general manager heeft de dagelijkse leiding over het hotel aan de Landgoedlaan 26, gevestigd langs de A50. De verantwoordelijkheid voor Valk Exclusief hotel Apeldoorn is in handen van Mick van der Valk, de vierde generatie van de beroemde horecafamilie. “We hebben een stabiele basis gecreëerd. Momenteel telt ons hotel 180 medewerkers en we groeien snel door richting de 200. Ook in de keuken en het restaurant treft men hier niet meer het klassieke ‘Van der Valk-imago’ van de schnitzel met appelmoes en patat. In het restaurant worden zelf verbouwde groenten uit de moestuin geserveerd. In het najaar gaan we weer vol inzetten op het wild, maar deze zomer staat bijvoorbeeld de reebok al op de kaart.”

Het luxueus aandoende hotel opende vlak voor kerst 2018 een schitterende wellnessruimte. Er zijn liefst 151 comfortabele hotelkamers, zestien multifunctionele zalen en luxe suites en trendy lounges bepalen het interieur van alweer de 99e Van der Valk-vestiging. Opvallend is de grote open keuken, voorzien van een vernuftig ecologisch luchtsysteem. Vanuit het restaurant kijken de gasten mee met de chef-kok en zijn ploeg. “Mensen vinden het leuk om een blik in de keuken te werpen, om te zien hoe het eten wordt (voor)bereid.’

De verschillende zalen, veelal afgestemd op het zakelijke segment, worden ook continu verhuurd, vertelt Zwaal. “Vergaderingen, congressen, beurzen, grote meetings, er wordt gelukkig vaak een beroep op ons gedaan.” Vervolgens toont hij buiten, op het liefst twintig hectare grote perceel, de kas. The Glass House, compleet ingericht met eigen bar en andere faciliteiten, kan een gezelschap van zeker honderd mensen herbergen. “Dit was het meest recente project dat we hebben afgerond. Op dit ogenblik heeft de tuin onze volledige aandacht en zo zien we het hotel steeds verder groeien onder onze handen.”

En natuurlijk – de rubriek heet immers niet voor niets ‘Terrasje pakken’ – beschikt Valk Exclusief hotel Apeldoorn over een weidse omgeving waar de hotelgasten heerlijk buiten kunnen genieten van hun hapje en drankje. “We hebben hier veel ruimte voor vrijgemaakt, zodat er zeker tweehonderd gasten kunnen zitten, maar niet te dicht op elkaar. Als je de ruimte hebt, moet je die natuurlijk ook optimaal benutten!”

Voor meer informatie, zie de website www.valkhotelapeldoorn.nl of bel 055-8000800.