Stedendriehoek

Waar kun je een Fanny Pack voor gebruiken?

De Fanny Pack is al eeuwen oud, maar is sinds kort toch weer teruggekeerd in de mode. In het stenen tijdperk werden de heuptasjes al gedragen in Ierland, tegenwoordig wordt het over de gehele wereld gedragen. Soms wordt het nog rondom de heupen gedragen door mensen, maar het is tevens stijlvol om het als cross-body tas te dragen. Toch is er nog veel onduidelijkheid rondom de Fanny Pack, want waarvoor is het nou daadwerkelijk bedoeld? 

Wat is een Fanny Pack?
Wellicht is het handig om eerst te weten wat een Fanny Pack überhaupt is. Een heuptasje is in principe een tasje gevestigd aan een riem, wat wordt vastgemaakt door middel van een gesp. Zulke tasjes worden al erg lang gedragen in verscheidene culturen. Een natuurlijke mummie wat de naam Ötzi heeft gekregen had zelfs een vorm van een Fanny Pack bij zich. Deze mummie komt waarschijnlijk uit 3400 tot 3100 voor Christus. Hij werd gevonden met meerdere accessoires, zoals een riem met hieraan een zakje. Tegenwoordig heeft het veel verschillende namen, wat verschilt per land. Britten noemen het bijvoorbeeld bum bag, terwijl Amerikanen de term belly bag gebruiken. In Nederland worden meerdere woorden gebruikt: Fanny Pack, heuptasje, bum bag en waist bag. Ook de term buidelzak is een benaming voor de Fanny Pack in Nederland.  

Waarvoor wordt een heuptas gebruikt?
Veel mensen noemen een Fanny Pack een fashion statement, soms wordt het zelfs een hype genoemd. Toch is een buidelzak daadwerkelijk handig. Bij verscheidene festivals en concerten is een rugzak inmiddels niet meer toegestaan, maar je zult toch een tas nodig hebben om al jouw spulletjes mee te kunnen nemen. Hierdoor is een Fanny Pack een goede keuze. Bovendien kun je met een heuptas dansen, want je houdt je handen vrij. Op festivals zul je dan ook veel Fanny Packs tegenkomen, die allemaal gedragen worden met dezelfde bedoeling: het opbergen en meenemen van spulletjes terwijl het dichtbij jou is. Een heuptas is dus uiterst praktisch, al is het ook wel een beetje een fashion statement. Het is gewoon helemaal hip op het moment, een perfecte tas om te kopen voor festivals. Natuurlijk kun je het bij andere gelegenheden gebruiken, want een Fanny Pack is altijd handig en makkelijk.