Stedendriehoek

Vijf dingen die je prima kunt ‘ontspullen’

Je huis hoort een oase van rust te zijn, waar je aan het einde van een drukke dag goed tot rust kunt komen. Toch zijn veel huishoudens gevuld met onnodige spullen. En die spullen zorgen voor onrust en stress. Terwijl minder spullen in je leven helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn.

Wij zetten vijf dingen op een rijtje die in veel woningen voor onnodige rommel zorgen. Een ideaal startpunt om meer ruimte te scheppen in huis! Zie dit ook meteen als een kans om je leven te verduurzamen, want je kunt vanaf nu natuurlijk ook voorkomen dat je deze spullen je leven in brengt.

  1. Kitscherige souvenirs

Souvenirs herinneren aan een prachtige tijd en geven je interieur een leuke, culturele twist. Maar als je eenmaal de halve wereld bent afgereisd, wordt die twist al snel ‘vol’. Staan de souvenirs in de weg? Tijd om ze gedag te zeggen. Te veel tierelantijntjes maken je interieur rommelig.

  1. Boeken die je nog moet lezen

Behoor jij ook tot de mensen die een ‘schaamteplank’ in de boekenkast hebben? Vol met boeken die je nog moet lezen (van jezelf) of die je nooit hebt uitgelezen. Ooit zul je ze uitlezen. Ooit is in dit geval natuurlijk de voorbode van nooit, met als gevolg dat die plank alleen maar voor stress en schuldgevoel zorgt. Terwijl boeken horen te ontspannen! Snel het huis uit dus, die ‘verplichtingen’.

  1. Oude (verkleed)kleren

Omdat kleding zo persoonlijk is, kan het verleidelijk zijn het te bewaren als aandenken aan een belangrijke periode van je leven. Je oude, favoriete shirt dat je droeg op de avond dat je de liefde van je leven ontmoette. Of die nostalgische vakkenvullersblouse. Maar… ambieer je echt een terugkeer naar die fase van je carrière? Juist. Gebruik je kastruimte liever voor wat je nog daadwerkelijk draagt.

  1. Verzameling cd’s en dvd’s

Vroeger zocht je op een regenachtige avond misschien toevlucht in je verzameling cd’s, dvd’s of cd-rom’s. Tegenwoordig staan muziek, films en games meestal in de cloud.

  1. Ongebruikte elektronica

Bijna iedereen heeft thuis wel een bak of la waar alle oude snoeren, opladers en telefoons in terechtkomen. Want misschien heb je net die ene kabel ooit nog eens nodig! Met als gevolg een steeds maar groeiende kluwen waarin je nooit meer iets terug gaat vinden. Begin tenminste eens met het weggooien van snoertjes en laders waar je er twee (of meer) van hebt.