Stedendriehoek

Uittips Apeldoorn

Iedere dinsdag tot en met zondag

Nieuw: CODA Paper Art in CODA museum

Ontdek deze internationale expositie die geheel in het teken staat van papierkunst. Leuk voor jong en oud. Naast de expositie met werk van 22 kunstenaars worden talloze activiteiten georganiseerd, waaronder workshops en een fietsroute.

uitinapeldoorn.nl/coda-paper-art

Vrijdag 16 tot en met zondag 18 juni

Drakenbootfestival bij Zwitsal

De draak ontwaakt weer dit weekend. Van een ééndaags feest met enkel een bedrijvenrace is het festival inmiddels uitgegroeid tot een populair driedaags gezinsfestival dat jaarlijks zo’n 100.000 bezoekers trekt naar het Zwitsalterrein. Verwacht spannende drakenbootraces, foodtrucks, een heus kinderdorp, een gezellige braderie en avondvullend muziekprogramma.

uitinapeldoorn.nl/drakenbootfestival

Dagelijks

Erop uit! Ontdek de klompenpaden

Het belooft heerlijk wandelweer te worden deze week. Zin in een mooie wandeltocht? Bewandel eens een klompenpad. Apeldoorn heeft negen verschillende klompenpaden die je brengen naar plekken waar je anders niet zo snel komt. De routes gaan namelijk zoveel mogelijk over onverharde paden, boerenland, heide en door het bos.

uitinapeldoorn.nl/klompenpaden

Zondag 18 juni

Zondagmiddagconcerten in Oranjepark

Iedere zondagmiddag kun je in het Oranjepark genieten van gratis livemuziek. Deze zondag met optredens van het KSH orkest en Wayward Choice tussen 14.00 en 16.00 uur. Neem je picknickmandje mee of bestel wat lekkers bij de cateringwagen. Er zijn klapstoeltjes te huur voor €1,- of leg zelf een kleedje neer in het gras.

uitinapeldoorn.nl/zondagmiddagconcerten

Meer uittips: uitinapeldoorn.nl