Stedendriehoek

Tips, tops en trends voor je tuin

Nu de zomer dan echt is begonnen met temperaturen boven de 20 graden, wordt jouw tuin vast ook vaker in gebruik genomen. Het wordt dan tijd om de inrichting van je tuin wat aandacht te geven. Jij wilt namelijk wel ultiem gebruik kunnen maken van je tuin in de zomer. Heb jij eens goed rondgekeken in je tuin en besef je dat jouw tuinmeubels toe zijn aan vervanging, of dat je jouw buiteninterieur een keer over een andere boeg wilt gooien? Maar je niet weet hoe? Lees dan verder.

Terras in je tuin
Een goed terras in je tuin is onmisbaar als jij vaak buiten wilt eten met je gezin, gezellige avonden organiseert met vrienden of in het algemeen lekker buiten wilt zitten. De locatie van een terras in je tuin is van belang voor hoe vaak je het terras gaat gebruiken. Je wilt namelijk niet je halve tuin door lopen met potten en pannen in de hand voor het avondeten. Dan eet je nog liever binnen. Daarna komt de inrichting. Bij het kiezen van tuinmeubelen voor je terras is een grote tuintafel, comfortabele tuinstoelen en een tuinbank essentieel. Maar wat voor stijl? Wat je de laatste tijd vaak voorbij ziet komen is een Scandinavisch thema of een design. 

Comfort is key
Op het gebied van loungen is comfort het magische woord. Niemand kan ontspannen zijn favoriete boek lezen met een muziekje erbij, op een oncomfortabele loungebank. Behalve dat het goed moet zitten zijn er ook nog wat trends die je als inspiratie kan gebruiken. Een praktische en tegelijkertijd een chique trend is dat er vaker luxe stoffen worden gebruikt bij loungebanken, zoals all weather kussens. Dit zijn simpelweg kussens beschermd tegen alle weersomstandigheden van ons kikkerlandje. Ook is mixen en matchen helemaal in. Als jij niet kan kiezen tussen kleine en grote bijzettafels bij je loungeset, ben je helemaal trendy als je beide maten kiest. 

Je terras inrichten met de juiste tuinmeubels en wellicht met een Scandinavisch tintje, mixen en matchen met verschillende soorten meubels of een trendy loungebank kiezen met all weather kussens. Heb jij je inspiratie al gevonden voor hoe jij je tuin gaat inrichten?