Stedendriehoek

Tech – Een gehackt Instagram account makkelijker terug krijgen

STEDENDRIEHOEK – Veel mensen hebben er wel eens mee te maken gehad: een gehackt account op social media zoals Instagram. Tot nu toe is de snelste en gemakkelijkste remedie een nieuw account nemen.

De huidige manier biedt hulp in de vorm van een online formulier, maar vaak gaat er lange tijd overheen voordat je account weer werkt. In de tussentijd kunnen hackers nog steeds bij je gegevens of hebben zij inmiddels accountinformatie aangepast.

Instagram is momenteel een manier aan het testen die het account gemakkelijker weer moet vrijgeven als deze is gehackt. Maar dat is niet alles, want dankzij een aanpassing in de beveiliging moet het ook lastiger worden om accounts over te nemen. Momenteel worden er testen onder gebruikers uitgevoerd waarbij een gehackte gebruiker zijn of haar telefoonnummer of e-mailadres invoert en daarna een zescijferig nummer krijgt opgestuurd. De gebruiker kan vervolgens terug in het account, ook al is de accountinformatie aangepast door de hacker.

Op Android is het nu al zo dat een gebruikersnaam niet snel kan worden gewijzigd als er recent aanpassingen aan het account zijn gedaan. Deze functie wordt nu ook uitgerold op iOs.