Stedendriehoek

Te weinig personeel om apps te bouwen

STEDENDRIEHOEK – Steeds meer bedrijven hebben personeelstekort, zo ook bouwers van apps en digitale platforms. DDA, branchevereniging Dutch Digital Agencies, zegt last te hebben van flinke concurrentie om talent.

Door het personeelsgebrek, waarbij het vooral moeilijk is om talent te vinden, is het lastiger om de groei vast te houden die de Nederlandse digitale sector momenteel meemaakt. In 2017 steeg de omzet met ruim 17 procent tot een omzet van meer dan 850 miljoen euro volgens DDA. In 2019 verwachten de bedrijven een gezamenlijke omzet van meer dan 1 miljard euro, waarbij de brutowinstmarge 15 procent bedraagt ten opzichte van 12 procent in 2017.

Te weinig leerlingen op de opleidingen
De instroom uit het onderwijs is niet groot genoeg om het personeelstekort op te lossen, ondanks dat de branchevereniging naar eigen zeggen al jaren energie steekt in de relatie met de opleidingen. DDA is van mening dat de politiek hier ook verantwoording heeft, gezien succes van instellingen, bedrijven en overheden ook afhankelijk is van digitale dienstverlening en communicatie.