Stedendriehoek

Startup Programma Cleantech Center krijgt vervolg

ZUTPHEN – Tijdens de feestelijke afsluiting van de eerste editie van het Startup Programma werd bekend gemaakt dat startups zich tot 21 september kunnen aanmelden voor de nieuwe ronde van het Startup Accelerator Programma. Dit programma wordt verzorgt door het Cleantech Center en gaat oktober weer van start.

In een volle Broodfabriek presenteerden de acht startups hun plannen. En met succes: meerdere bedrijven die kansen zien voor de markt dienden zich aan om de starters op weg te helpen. “En dat is precies wat we voor ogen hebben”, aldus voorzitter van het Cleantech Center Jan Emmerzaal. “Startups en bedrijven kunnen niet zonder elkaar.” De ideeën van de deelnemers lopen uiteen van het verduurzamen van vastgoed, lokale energieopwekking in ontwikkelingslanden tot de milieuvriendelijke bestrijding van processierupsen en een circulair deelplatform.

Ron Stet (foto) is een van de ondernemers die meedeed met zijn startup Aardt Elements. “Het doel om mee te doen aan dit programma was om van mijn idee een draaiend bedrijf te maken.” Tijdens het programma komen de deelnemers een dag in de week samen, om bezig te zijn met hun startup. Ze kijken naar hun bedrijf en naar hunzelf. Wat voor ondernemer ben je? Hoe sta je in het leven? “We hebben onder andere presentaties gekregen van een verkoopadviseur, die ons geholpen heeft om sales op gang te brengen. We hebben een sessie gehad met een adviseur die heel veel weet over hoe je het bedrijf positioneert naast alle andere bedrijven. Wat voor probleem los je op voor je klanten?” Je leert ook omdenken. “Je bent natuurlijk geneigd om te denken dat je de oplossing hebt, maar soms is het goed om te kijken naar de klant. Wat willen zij?”

Ron is erg enthousiast over het programma en denkt een goed product in handen te maken. “Ik heb een rekentool ontwikkelt die inzicht geeft in je huis of pand. Dat is nieuw, in de zin dat het dynamisch is. Het is gekoppeld aan het huidige Nederlandse weer en het is gekoppeld aan het gedrag van mensen. De huidige tools zijn gericht op allemaal aparte labels van de woningen, maar wij kunnen deze rekentool integraal inzetten. Hiermee kunnen we de klant sneller en effectiever helpen om hun huis of pand te verduurzamen.”

Startup Accelerator Programma

Het Startup Accelerator Programma schept een ideaal klimaat voor startups op het gebied van cleantech. Het programma is voor iedereen die duurzaam technologisch wil ondernemen. Of je nu al gestart bent, in de startblokken staat, of op zoek bent naar een kansrijk idee. In vijf maanden tijd worden de deelnemers door het Cleantech Center klaargestoomd voor snelle groei en een succesvolle marktintroductie. De eisen die de organisatie stelt is dat de startup actief is binnen de regio Gelderland, een innovatief en duurzaam idee heeft en er moet werkgelegenheid uit voortkomen. Wil jij zo’n onderneming starten of heb je dit net gedaan en zoek je focus? Meld je dan aan via www.cleantechcenter.nl .