Sport

Turkse Kracht Deventer wint van Albatross uit Ugchelen

DEVENTER – Zondagmiddag 7 april speelde Albatross uit tegen Turkse Kracht Deventer. Albatross kon iedere punt wel gebruiken en moest dan ook aan de bak.

De wedstrijd werd om 14.30 uur afgetrapt in Deventer. Albatross begon de wedstrijd sterk en kreeg meerdere kansen. De eerste tien minuten wist zij Turkse Kracht niet verder dan de middenlijn te laten komen. Wel was snel duidelijk dat Turkse Kracht op de counter aan het spelen was. In de twaalfde minuut resulteerde dit in een doelpunt en zo liep Albatross weer achter de feiten aan. Na het doelpunt van Turkse Kracht, leek het alsof de spelers van Albatross hun koppen liet hangen. Turkse Kracht profiteerde hiervan en wist nog voor de rust de 2-0 te maken.

De tweede helft was een heel ander verhaal dan de eerste helft. Turkse Kracht begon slap, wat Albatross door had en zette druk naar voren. Ondanks grote kansen, leek de bal er maar niet in te willen. Daarnaast ging de scheidsrechter ook nog een rol spelen in de wedstrijd. Hij trok kaart na kaart voor Albatross. Voor dezelfde overtredingen bij de spelers van Turkse Kracht liet de scheidsrechter het met een praatje er vanaf komen.

Turkse kracht profiteerde hiervan totdat een verdediger zich genoodzaakt voelde om een speler van Albatross naar de grond te duwen in het zestien meter gebied. De arbiter kon dan ook niet anders dan een strafschop geven. Aanvoerder Mark Tuijtel stond achter de bal maar miste de penalty. Albatross voelde dat zij sterker was, want de spelers van Turkse kracht kregen de laatste 15 minuten steeds vaker last van pijntjes. Albatross bleef druk zetten en dit resulteerde dan ook in een doelpunt. Met een paar minuten te spelen wist Albatross dat er nog wat in kon zitten om toch nog een punt te pakken. Vlak voor de 90e minuut leek dit dan ook te gebeuren toen Albatross de 2-2 maakte.

Door de hoeveelheid blessures van Turkse Kracht kwam er behoorlijk wat extra tijd bij. In de 96e minuut kreeg Turkse Kracht een corner, maar een verdediger van Albatross kopte de bal uit het goal. De scheidsrechter zag dit anders en besloot dan ook een doelpunt toe te kennen aan Turkse kracht, waardoor de stand op 3-2 werd gebracht.