Sport

Landskampioen trapt balletje in Epe

EPE – De selectie van AFC Ajax speelt maandagmiddag 22 juli in Epe een oefenwedstrijd tegen OFI Kreta. De wedstrijd op het hoofdveld van voetbalvereniging SV Epe belooft een enorm voetbalfeest te worden. De wedstrijd op Sportpark de Wachtelenberg begint om 14.00 uur.

Clubvoorzitter Niels Witterholt (zie foto) is enorm trots en blij dat de Amsterdamse voetbalploeg naar Epe komt: “Landskampioen, bekerwinnaar en ook een geweldig resultaat in de Champions League: het afgelopen seizoen was een topseizoen voor Ajax. Het is dus ook geweldig dat dit team hier een oefenwedstrijd komt spelen. Het is een groot compliment aan alle vrijwilligers die het veld tot in de puntjes hebben geprepareerd. Het is geweldig voor de vereniging natuurlijk, maar ook voor Epenaren en voor de talloze vakantiegangers die op de Veluwe vertoeven.”

De Amsterdammers voetballen later op de avond nog een wedstrijd in het Olympisch Stadion. “Het doel van de technische staf van de Amsterdamse club is om de selectie, aangevuld met enkele talentvolle jeugdspelers, naar Epe te laten komen zodat ze zich perfect op komend seizoen kunnen voorbereiden.” Witterholt wil de hechte samenwerking met gemeente Epe ook nog even nadrukkelijk benoemen. “Het is geweldig om te zien dat in het bijzonder de burgemeester, maar ook ambtenaren en het college meegeholpen hebben om ervoor te zorgen dat deze wedstrijd in zo’n korte periode geregeld kon worden. Daar is SV Epe hen zeer dankbaar voor.”

Om 10.00 uur gaan de hekken van het sportpark open. Direct achter de toegangshekken van SV Epe – naast de kantine – is een horecaplein gecreëerd. Bezoekers kunnen hier eten en drinken. Het horecaplein is geopend van 10.00 uur tot het einde van de middag. De wedstrijd start om 14.00 uur.

Voorafgaand aan de wedstrijd Ajax-OFI Kreta speelt het eerste team van SV Epe een wedstrijd tegen een Regioteam. De voorverkoop via internet (www.svepe.nl) en bij de voorverkoopadressen is inmiddels gestart. Kaarten zijn in Epe te verkrijgen bij Wijnkoperij Kroese, Karssen Sport en bar/snackbar Eureka. In Heerde kan men toegangsbewijzen aanschaffen bij Primera en Rozendal Home Electro en in Vaassen bij Huernink Tweewielers. Volwassenen betalen in de voorverkoop 15 euro. Kinderen tot 14 jaar en 65-plussers betalen 12,50 euro. De kassaprijs op 22 juli bedraagt 17,50 euro voor volwassenen en 15 euro voor 65-plussers. (Foto: Dennis Dekker, www.mediamagneet.nl)