Sport

Albatross wint in slotfase van Activia

UGCHELEN – Albatross speelde zondagmiddag thuis om 14.00 uur tegen Activia. Albatross heeft tot nu toe maar 1 punt gehaald uit twee wedstrijden, dus de spelers wilden punten gaan pakken.

Om 14.00 uur werd er afgetrapt. Na een snelle aanval van Activia kwam zij binnen 20 seconden op een 0-1 voorsprong. Albatross liep dus meteen tegen een achterstand aan. Ondanks de snelle 0-1 bleven de spelers van Albatross vechten voor de bal en lieten hun kop niet hangen. Albatross kreeg een paar kansen, maar scoorde niet. In de 9e minuut wist Frank Weyn te scoren voor Albatross, waardoor de stand weer op 1-1 kwam. Albatross bleef sterk en bleef zoeken naar het goal. In de eerste helft wisten beide ploegen niet meer te scoren.

De tweede helft begon Albatross wederom sterk, maar ondanks een paar kansen bleef het tot aan de 70e minuut niet echt spannend. Na de 70e minuut kreeg Activia ineens de overhand. Zij kreeg steeds meer kansen en creëerde ze ook. Een van deze kansen leek er in te gaan, maar werd door een verdediger van Albatross voor de lijn tegengehouden. Toch bleef Albatross zoeken naar nog een doelpunt via de counter.

In de 90e minuut wist Mark Tuijtel, de aanvoerder van Albatross, de bal in het goal te trappen, waardoor Albatross won met een 2-1 overwinning. De drie punten bleven dus in Ugchelen!