Stedendriehoek

Special Olympics Acherhoek

STEDENDRIEHOEK – Minister Bruno Bruins van Medische Zorg en Sport is laaiend enthousiast over de Special Olympics Achterhoek. De bewindsman noemde het evenement voor 2000 mensen met een verstandelijke beperking een geweldig initiatief.

Volgens VVD-er Bruins levert het grootste sportevenement uit de geschiedenis van de Achterhoek een grote bijdrage aan de wat hij noemt ‘een inclusieve samenleving’. Mensen met een beperking moeten volwaardig mee doen in de maatschappij en onbeperkt kunnen sporten. Bruins ziet het als een uitdaging om op dit terrein belangrijke stappen te zetten in de komende kabinetsperiode.

In het weekeinde van 8, 9 en 10 juni komen ruim tweeduizend sporters en duizend begeleiders naar de Achterhoek. Ze meten hun krachten in 21 sporten op 14 locaties in acht gemeenten. Het Special Olympics Dorp wordt gevestigd in Groenlo, op het terrein van Marveld Recreatie.

De openingsceremonie is op vrijdag 8 juni in stadion De Vijverberg in Doetinchem, met de presentatoren Erben Wennemars en Erik Hulzebosch. Hoofdgast is zanger Gerard Joling, het vermaarde Guido’s Orchestra (Symphonica in Rosso) en een mannenkoor van 180 Achterhoekse zangers werken mee. De Feestfabriek, organisator van evenementen als De Zwarte Cross en Mañana Mañana, is uitvoerend producent van de opening. Zie ook de website www.specialolympics2018.nl