Stedendriehoek

Sinterklaas toert door Apeldoorn

APELDOORN – Het kan niemand zijn ontgaan dat Sinterklaas en zijn Pieten zaterdag in ons land zijn aangekomen. En nog wel via Apeldoorn, met de stoomlocomotief van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM). Een heuse primeur! En nu de Sint er tóch is, kan hij net zo goed even een bezoekje brengen aan de winkelcentra in Apeldoorn.

Zaterdag 23 november verdeelt de Sint zijn schaarse vrije tijd al tussen Hart van Zuid en De Eglantier. En dat de goedheiligman de treinrit heeft gewaardeerd, blijkt wel uit het feit dat hij zondag 1 december nóg een keer naar de stoomtrein van de VSM komt, om samen met de kinderen heerlijke pannenkoeken te eten. Belangstellende kinderen kunnen even een kijkje nemen op de website www.stoomtrein.org

Hij komt met de limousine

Op zaterdag 23 november van 14.00 tot 15.00 uur brengt Sinterklaas een bezoek aan winkelcentrum Hart van Zuid. “Samen met zijn Pieten wordt hij met twee limousines naar ons winkelcentrum gebracht”, vertelt Arno Dijkerman. Het gezelschap bestaat die middag verder uit de Pietjes ongeregeld, JD Entertainment Producties, het paard van Sinterklaas neemt Junior Piet mee en er is een DJ. Dijkerman: “Sinterklaas vindt elk jaar wel weer een originele manier om bij ons winkelcentrum aan te komen. Zo kwam hij al eens met de brandweerwagen en vorig jaar nog met de Amerikaanse politie. Ditmaal wordt hij dus vervoerd door de LimoSpecialist.nl.”

En als de goedheiligman toch op het winkelplein is, kan hij maar beter meteen trakteren ook. Dijkerman knikt: “Dat doet hij onder meer bij Keurslager de Adelaar. Wie zaterdag tussen 09.00 en 14.00 uur iets bij de slager koopt, maakt kans op een van vijf grillplaten. Daarvoor hoeven de klanten alleen maar hun aankoopbon met NAW-gegevens in te leveren bij de Adelaar. De winnaars maken wij dan om 14.30 uur bekend voor Salon De Haan.”

De muziekpieten zorgen als vanouds weer voor een vrolijke noot, waardoor het winkelcentrum Hart van Zuid zijn trefwoorden weer volop recht doet: “Gezellig, veelzijdig, betrouwbaar, topservice en altijd actie!” glimlacht Dijkerman. Voor meer informatie, zie de website www.winkelcentrumhartvanzuid.nl en volg het winkelcentrum op facebook, waar regelmatig like en deel winacties rond Hart van Zuid zijn te vinden.

Sinterklaas met de boot naar De Eglantier

De intocht op winkelcentrum De Eglantier op zaterdag 23 november wordt er één zoals je dat van het winkelcentrum mag verwachten… en meer. Want dit jaar komt Sinterklaas aan per boot en neemt hij zijn paard voor een eerste ronde over het plein. Anders dan bij de landelijke intocht heeft de Sint tóch een mogelijkheid gevonden om met twee van zijn kleinere boten aan te komen op de vijver naast het Violierenplein. Oh oh, zal dat wel goed gaan? In alle opzichten wordt het een traditionele intocht vol spektakel, met veel Pieten, gratis attracties en meer dan voldoende tijd om Sint een hand te geven en met hem op de foto te gaan.

Bij de intocht op De Eglantier staat de beleving van ieder individueel kind voorop. “Het Sinterklaasfeest is prachtig en als je het goed viert kun je ervan genieten. Dit moment van vreugde, vertrouwen en plezier willen we aan de kinderen meegeven. Want dat is iets wat ze altijd bij zal blijven”, aldus Jos Diependaal, voorzitter van de ondernemersvereniging.

Nog vóór de aankomst van Sinterklaas springt een Piet in het water om pakjes te redden die van de boot zijn gevallen. Het koude water en zijn natte pak deren hem niet, want de cadeautjes zijn gered. Bij aankomst hoort Sinterklaas van de dappere actie. Op het Franse pleintje benoemt Sint deze dappere Piet daarom tot Gouverneur in de orde van de Gouden Pepernoot.

Abseil-Piet heeft alles gezien en begrepen en al gezorgd voor de speciale mantel van de Gouverneur. Deze komt dan ook van zeer hoog aan een koord langzaam naar beneden. Hierna komt abseil-Piet langs het lange, lange touw zelf naar beneden en kan het feest echt beginnen.

Sint loopt over het plein langs alle gratis attracties. Er is nu voor ieder kind tijd om Sint een handje te geven en met hem en zijn Pieten op de foto te gaan. Fotografe Angela Stouten maakt professionele foto’s die op de Facebookpagina van De Eglantier geplaatst worden. Zo kan iedereen nagenieten van deze intocht en kunnen later wellicht nog mooie herinneringen worden opgehaald aan de Sinterklaastijd.

25 Pieten bevolken De Eglantier van 10.30 tot 13.00 uur. Dat je er meerdere tegenkomt is dus wel zeker. Loop langs één van de zeven gratis attracties en geniet van 10.00 uur tot 14.00 uur van een fantastisch feest. Het Sinterklaasfeest wordt afgesloten met een gezellige kinderdisco die om 13.00 uur start bij Brasserie Sillies.

Programma

10 .00 uur – 7 gratis attracties gaan open
11.00 uur – Aankomst boten Sint en Pieten bij ‘t Bolletje op het Violierenplein
11.15 uur – Sint stapt op het paard en rijdt over winkelcentrum De Eglantier
11.45  uur – Officieel welkom Sint op het Franse pleintje
12.00 uur – Dappere Piet wordt benoemd tot Gouverneur in de Orde van de Gouden Pepernoot.
12.15 uur – Sint loopt rond op het plein
13.00 uur – Sint en Pieten gaan naar huis
13.00 uur – Kinderdisco bij Sillies
14.00 uur – attracties sluiten