Stedendriehoek

Overal een AED bereikbaar

STEDENDRIEHOEK – In de Stedendriehoek hangen nog te weinig geregistreerde Automatische Externe Defibrillators ( AED ). Bijna de helft daarvan is niet of slecht onderhouden en dus onbruikbaar. Dat beweert Geert Kollen, oprichter van de stichting AED Deventer/Nederland. Bovendien hangen de meeste ergens binnen, vaak onbereikbaar. Slechts enkele in de gehele gemeente zijn 24 uur per dag voor de burgerhulpverleners per dag toegankelijk, doordat ze in een buitenkast hangen.

“Bij een hartinfarct of een hartstilstand moet er binnen zes minuten iets gebeuren”, weet Kollen.  “Met elke minuut die je later bent, neemt de overlevingskans van het slachtoffer met 30% af. Dat zijn cijfers waar je van schrikt.”

De missie van de stichting is duidelijk: zoveel mogelijk AED’s van particulieren en bedrijven naar een buitenkast verplaatsen. Samen met zijn partners van Boomgaard EHBO producten uit Apeldoorn en Solar-hybride uit Hoogeveen hebben ze een complete diensten pakket geleverd en geplaats aan de Hersteld Hervormde kerk te Emst. Deze AED is 24 uur per dag bereikbaar voor de burgerhulpverlener en daarom roept Geert Kollen van Stichting Deventer / Nederland iedereen op die een AED heeft om deze ook naar buiten te verplaatsen. “Laten wij met ons allen een goed begin maken en laten wij samen de regio Hartveilig maken.”

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Geert Kollen van Stichting AED Deventer / Nederland via 06 – 11841275 of info@stichtingaeddeventer.nl