Ondernemend

Wat zijn de voordelen van IP-cameras?’

De slimme apparatuur van tegenwoordig maakt ons leven een stuk gemakkelijker. Er zijn slimme koelkasten, slimme thermostaten, slimme rookmelders, slimme stofzuigers, stopcontacten en ga zo maar door. Huisbeveiliging is ook een voorbeeld van slimme apparatuur. Alarmsystemen en camerabewaking zijn er voor voor ieder pand of erf. IP-camera’s maken het mogelijk om op verre afstand van je bedrijfspand of woning de beelden te bekijken. Dat is een slimme ontwikkeling. Maar IP-camera’s hebben meer voordelen.

Big data als middel tegen criminaliteit
Opgeslagen beelden van beveiligingscamera’s worden bijvoorbeeld ingezet bij het bestrijden van de criminaliteit, bijvoorbeeld als er nummerborden vergeleken worden met camerabeelden om zo criminelen sneller te vinden of te herkennen. Deze vorm van data-correlatie wordt big data genoemd. Je gebruikt een of meerdere databasesystemen om zo een analyse te kunnen maken. De pakkans wordt zo enorm vergroot. Dat is voor u ook weer een stukje veiliger. 

Alle voordelen van IP-cameras
Een Internet Protocol (IP) Camera is een innovatief type in de wereld van de beveiligingscamera’s. Met deze camera’s is het namelijk mogelijk om de beelden via Wifi of een computernetwerk te verzenden. Ook zijn de beelden haarscherp. Camerabeveiliging met een hoge resolutie (ook in het donker) vindt u onder andere in het merk Hikvision of Dahua. Dit zijn gerenommeerde merken op het gebied van beveiliging. Overige voordelen zijn onder andere: het systeem is altijd uit te breiden beelden kunt u altijd terugkijken (ook op mobiel of tablet) de camera’s zijn draaibaar de alarmering is per sms of email en de montage is eenvoudig.  Ook slim van deze camera’s is dat u het systeem zo kunt instellen dat het niet afgaat bij uw huisdier.

Smart home
Een IP-camera maakt het mogelijk om op afstand altijd in de gaten te houden wat er zich thuis afspeelt. Het beveiligingssysteem kan ook onderdeel gemaakt worden van uw smart home.  Zo kunt u er inbraaksensoren op aansluiten of er voor zorgen dat de verlichting in huis aangaat. Uw leven wordt zo wel erg comfortabel. Ook is het ‘smart’ dat de melding geluidloos en draadloos op uw mobiele apparaat verschijnt. 

Een veilig pand voor alles
Nu de dagen korter worden slaan inbrekers weer eerder toe. Wilt u ook uw bedrijfspand of woning beveiligen dan bent u bij Alarmsysteemexpert.nl aan het juiste adres. In onze showroom in Gorinchem bent u van harte welkom voor een demonstratie van de nieuwste alarmsystemen en camerabewakingssystemen. Wij hebben ruim 10 jaar ervaring op het gebied van beveiliging. Laat u goed informeren door ons team van experts. Zij weten precies welk systeem voor uw situatie  het best van toepassing is. Of u kunt direct een vrijblijvende offerte aanvragen onze website. Onze adviseurs nemen dan snel contact met u op om de offerte bij u in de buurt te bespreken . Wij bezorgen en installeren in heel Nederland dus ook bij u.