Ondernemend

Verkoop wasbare luiers in Nederland stijgt

Katoenen luier is weer hip! 
Bij wasbare luiers denken de meeste mensen aan de grote katoenen doeken met spelden. Maar niets is minder waar. De tijd heeft niet stil gestaan en tegenwoordig is er een prachtig aanbod van wasbare luiers. Door verschillende designs zelfs hip te noemen en steeds meer ouders gaan er dan ook gebruik van maken. Een goede ontwikkeling; voor de baby en voor het milieu. 

Waarom katoenen luiers beter zijn voor baby en milieu 
Tegenwoordig zijn ouders een stuk bewuster bezig met de producten die zij hun kinderen aanbieden. Dit is niet alleen op het gebied van voeding, maar ook in het gebruik van bijvoorbeeld luiers. Ze willen geen chemische stoffen in aanraking laten komen met het tere babyhuidje en wijken dus uit naar een veiligere variant. Ook voor het milieu zijn de wasbare luiers een hele verbetering. Het scheelt een enorme berg afval. 

Eenvoudig in gebruik 
Natuurlijk is het even wennen, die herbruikbare luiers. Ineens heb je meer was en ook de oppas of opas en oma’s moet je stimuleren om vooral deze luiers te gebruiken bij jouw baby. Gelukkig is het niet ingewikkeld en is iedereen uiteindelijk overtuigd van dit prachtige product. De luier bestaat uit een katoenen broekje en een inlegvel. Dit inlegvel kun je in principe na gebruik weggooien. Het is de bedoeling dat deze de meeste ontlasting en urine opvangt. De katoenen broekjes bewaar je na gebruik uiteraard wel. Je kunt ze in een speciaal wasnet bewaren die je in de luieremmer hangt. Is het net vol dan kan dit in een keer in de wasmachine. Voor wie de inlegvellen liever niet weggooit is het ook mogelijk deze mee te wassen. 

Kind eerder zindelijk met wasbare luiers 
Overal zitten voor- en nadelen aan. Natuurlijk zijn die er ook voor katoenen luiers. Wat echter opvalt is dat de nadelen volledig in het niet vallen als je bekijkt hoeveel profijt je hebt bij de aanschaf van wasbare luiers. Een aantal voordelen op een rijtje: 

  • Er zijn altijd luiers in huis
  • Wasbare luiers drogen het tere babyhuidje niet uit
  • Gemiddeld 500 euro per kind minder kosten
  • Doordat een kind beter merkt wanneer het plast is het eerder zindelijk

Een nadeel is zoals eerder genoemd dat je iets meer was hebt. Tevens moet je rekenen op een flinke investering omdat je in één keer een hele set koopt. Mocht dit een reden zijn om er vanaf te zien is het altijd het overwegen waard om de katoenen luiers tweedehands te kopen.