Ondernemend

Op welke lokale wedstrijden kan ik online wedden?

Het zal je vast niet ontgaan zijn: online wedden is nog nooit zo populair geweest als nu. Het aantal Nederlanders dat regelmatig een online weddenschap op een sportwedstrijd aangaat blijft stijgen. En dat is niet gek, online wedden is namelijk een leuke manier om een sportwedstrijd een extra element van spanning mee te geven. In de sport wordt het niet voor niets een ‘wed’strijd genoemd. Maar waar kun je zien op welke wedstrijden je allemaal kunt inzetten? En in hoeverre kun je online op lokale wedstrijden gokken?  

Hoe werkt online wedden?
Om online een weddenschap te plaatsen dien je de website van een bookmaker te bezoeken. Je doet een voorschot en een voorspelling op een wedstrijd, en – als je de uitslag juist hebt – betalen zij je dit terug met een flinke winstmarge. Deze winstmarge is per bookmaker en per wedstrijd verschillend. Hoewel er in het verleden maar enkele bookmakers waren, schieten deze door de huidige populariteit van online wedden als paddenstoelen uit de grond. Hierdoor onstaan er ook steeds meer mogelijkheden om op allerlei verschilende sportevenementen te wedden. Vooral nieuwe bookmakers geven vaak flinke winstmarges, allerlei starters bonussen, en de mogelijkheid om op wedstrijden te gokken die hun concurrenten niet aanbieden. Hierdoor is de kans groot dat je bij nieuwe bookmakers steeds vaker op een lokale wedstrijd kunt wedden.

Grootste voordelen van wedden bij nieuwe bookmakers
Omdat de kwaliteit van Nederlandse bookmakers uitzonderlijk hoog is, kan een nieuwe bookmaker niet achterblijven. De nieuwe Nederlandse bookmakers doen dan ook extra hard hun best om jou je eerste weddenschap via hun website te laten doen. Hierdoor zijn bij nieuwe bookies vaak de startersbonussen een stuk royaler, is er meer keuze in het aantal wedstrijden, en zijn de odds vaak veel hoger. Als een bekendere bookmaker voor de wedstrijd van Go Ahead Eagles bijvoorbeeld een odd van 2.10 geeft en de nieuwe bookmaker geeft een odd van 2.45, dan krijg je veel meer waarde als je bij de nieuwe bookmaker je geld inzet. Het is dus erg belangrijk om altijd de odds per bookmaker te bekijken, zodat je ook de meeste uitbetaling krijgt als je goed ingezet hebt.

De juiste voorspelling
Maar hoe kun je de beste voorspellingen maken? Volgens experts gaat dat vooral over het analyseren van voorgaande wedstrijden. Veel informatie is in de nabeschouwing goed af te lezen: hoeveel percentage balbezit had het team, hoeveel doelschoten zijn er gemaakt, etc. Om juiste analyses te maken gaat er flink wat voorbereiding aan vooraf en is het zeker niet op goed geluk te baseren. Toch zijn er ook mensen die juist inzetten op een sport of wedstrijd waar zij minder bij betrokken zijn. De weddenschap zorgt dan voor een extra spanningselement zodat de wedstrijd ineens een stuk leuker is om te volgen.

Klaar voor je eerste weddenschap op een sportwedstrijd?
Of je nou een echte voetbalfan bent of voor het eerst wilt inzetten op Max Verstappen:  zodra je jouw eerste gokje gaat wagen dien je eerst een sport en een wedstrijd te kiezen waar je geld op wilt zetten. Bekijk dus of de bookmakers die je voor ogen hebt deze mogelijkheid bieden, en vergelijk vervolgens welke ‘bookie’ de beste odds heeft en de meeste winst uitbetaald.