Sport

Go Ahead Eagles zegeviert in IJsselderby: 1-0

Go Ahead Eagles heeft zondag drie zwaarbevochten punten gepakt in de IJsselderby. In De Adelaarshorst werd met 1-0 gewonnen van PEC Zwolle door een doelpunt van Giannis Botos. Op aangeven van Mats Deijl kroonde de Griek zich in de 76e minuut tot matchwinner.

In een heerlijk zonovergoten stadion werd er om 12.15 uur afgetrapt. De eerste serieuze kans van de wedstrijd was voor Ogechika Heil, die zondag zijn basisdebuut in De Adelaarshorst maakte. Zijn bal belandde nét naast. De volgende kans was voor Boyd Lucassen: de volley kwam in de handen terecht van Kostas Lamprou. In de 28e minuut was de eerste gele kaart van de wedstrijd een feit. Elikia Mbinga werd op de bon geslingerd. Niet veel later kreeg Martijn Berden de kans om Go Ahead Eagles op voorsprong te zetten. Opnieuw bleek Lamprou een sta-in-de-weg. Marc Cardona kreeg vervolgens ook wat kansen om de PEC Zwolle-doelman te passeren. Dat lukte de Spanjaard niet. Een sterk Go Ahead Eagles ging uiteindelijk zonder doelpunten aan de thee.

Direct na rust leek PEC Zwolle een strafschop te krijgen na een handsbal van Gerrit Nauber. Uiteindelijk bleek tussenkomst van de videoscheidsrechter genoeg om de bal niet op de stip te leggen. De bezoekers werden na rust wel een stuk gevaarlijker. Zo kreeg Chardi Landu een mogelijkheid om de 0-1 te maken. Hij vond Warner Hahn op zijn weg.

De eerste kans na rust voor Go Ahead Eagles kwam op naam van Cardona: na een scrimmage kreeg hij de bal niet tussen de palen. Na een klein uur spelen kreeg Daishawn Redan namens de Zwollenaren een mogelijkheid om het openingsdoelpunt te maken. Hij kopte de bal naast. In de 76e minuut kwam Go Ahead Eagles op voorsprong. Op aangeven van Mats Deijl schoot invaller Giannis Botos de bal binnen. In de slotfase van de wedstrijd was het rommelig, waarbij Isac Lidberg het ook nog naliet om te scoren, maar lukte het beide ploegen niet meer om het net te vinden. Uiteindelijk stond er na ruim negentig minuten voetballen een 1-0 eindstand op het scorebord.

Go Ahead Eagles – PEC Zwolle 1-0 (0-0)

77’ Giannis Botos 1-0

Scheidsrechter: Kevin Blom

Gele Kaart: Bas Kuipers (Go Ahead Eagles), Elikia Mbinga, Sam Kersten (beiden PEC Zwolle).

Go Ahead Eagles: Warner Hahn; Mats Deijl, Gerrit Nauber, Joris Kramer, Bas Kuipers; Boyd Lucassen, Luuk Brouwers, Philippe Rommens (52’ Giannis-Foivos Botos); Martijn Berden (52’ Iñigo Córdoba), Marc Cardona (72’ Isac Lidberg), Ogechika Heil (52’ Ragnar Oratmangoen).

PEC Zwolle: Kostas Lamprou; Bram van Polen, Sam Kersten, Siemen Vloet, Yuta Nakayama; Thomas van den Belt (82’ Eliano Reijnders), Rico Strieder (82’ Ryan Koolwijk); Kenneth Paal (46’ Daishawn Redan), Elikia Mbinga (46’ Dean Huiberts), Chardi Laduna; Slobodan Tedić (74’ Gervane Kastaneer).