Ondernemend

Goed geregeld voor nu en later geeft rust

Edith Brouwer (54) uit Deventer is als zelfstandige gestart met Met Kompassie. Met Kompassie biedt nabestaandenbegeleiding en advies en praktische ondersteuning bij leven. Het missen van overzicht kan een vervelend gevoel geven. Edith helpt dat gevoel weg te nemen.

Edith ondersteunt mensen die moeite hebben met hun administratie en niet terug kunnen of willen vallen op hun omgeving. Tevens legt zij met mensen een levensdossier aan: een persoonlijk archief van alles wat geregeld en afgesloten is, zoals verzekeringen, bankzaken, abonnementen. Facultatief kan men hier ook persoonlijke wensen in kwijt zoals bijvoorbeeld bij overlijden. Dit levensdossier geeft overzicht voor henzelf, maar ook voor anderen als iemand ziek wordt of overlijdt. Ook denkt Edith graag mee bij het opstellen van een testament of levenstestament. Edith licht toe: “Dit zijn twee heel verschillende documenten. Vaak vinden mensen het lastig te bepalen welke afspraken zij willen vastleggen en is de stap naar de notaris (te) groot. Ik ga in gesprek over ideeën, denk mee en maak de vertaalslag.”

Ook begeleiding nabestaanden
Ook nabestaanden kunnen bij Edith terecht voor ondersteuning. De periode na een overlijden geeft nabestaanden veel verdriet en verwarring. Na de uitvaart volgt een administratieve nasleep en er moet van alles worden afgehandeld. Er liggen al snel brieven op de deurmat waardoor er tot actie moet worden overgegaan. “Dat is vaak het laatste waar nabestaanden mee bezig willen zijn. Met mij kunnen mensen hun verhaal delen, ik geef informatie, kan ingaan op vragen en breng overzicht. Desgewenst help ik met het regelwerk. Hierdoor hebben nabestaanden meer tijd voor rouw”, weet Edith uit ervaring.

Inlevend en betrokken
Edith heeft 25 jaar ervaring als adviseur in de agrarische sector en heeft veel fiscale, juridische en financiële kennis. Maar bovenal werkt zij met kompassie: inlevend en betrokken. Edith werkt onafhankelijk en Met Kompassie is een mooie aanvulling op de plaatselijke en regionale dienstverlening.
Zie ook www.metkompassie.nl of neem contact op 06 – 19 23 67 29.