Ondernemend

Conflicten overbruggen op een heldere manier

Over de IJssel Mediation, Coaching en Training is de onderneming van Noortje Schuddebeurs, gevestigd in Zutphen. En de naam van haar bedrijf is geen toeval. “Mijn drijfveer is mensen helpen het verschil tussen hen te overbruggen. Iemand uit de vicieuze cirkel helpen, nieuwe inzichten geven en samen oplossingen bedenken voor ingewikkelde kwesties.” Noortje werkt zowel met individuen als met groepen, bedrijven en particulieren.

Weer in gesprek komen bij een conflict
Opgeleid als registermediator en coach heeft Noortje ruime ervaring. “Of het gaat om echtscheidingen, conflicten op het werk of een burenruzie;  ik wil mensen weer met elkaar laten praten en daarbij inzicht laten krijgen in de situatie. Bij elk conflict komen emoties als woede, onmacht en onbegrip om de hoek kijken, waarbij een open en begripvol gesprek tussen de partijen steeds moeilijker wordt. Bij een (v)echtscheiding werk ik in zo’n situatie met de SCHIP-methode. Hierbij ga je in op de rouw. Die is er altijd bij een scheiding, ook al sta je daar niet altijd direct bij stil. Door in te gaan op wat er niet meer is komt er ruimte voor gesprek en de cirkel van woede (en verdriet) wordt doorbroken. Door in gesprek te komen kun je het geheel beter afsluiten en op een meer ontspannen manier doorgaan met je leven.

Individuele coaching
Iedereen die behoefte heeft aan coaching kan bij Noortje terecht. Dit kan gaan om meer assertief worden, loopbaancoaching of om uit een negatieve spiraal te komen. Wie kent niet dat bekende kritische stemmetje in je hoofd dat je vertelt dat er iets mis met je is. Te dik, te dom, nooit is het goed. En dat is jammer, want het zijn gedachten en vaak niet de werkelijkheid. Tijdens de coaching leer je de baas te worden over je eigen hoofd.

“Ik werk met gesprekken, maar ook een belangrijk onderdeel is het ‘doen’. Door te kijken wat bij iemand past gaan we gericht aan het werk met bijvoorbeeld creatieve opdrachten. De verschillende werkvormen en oefeningen zijn gericht op wat jij nodig bent, waardoor jij gaat herkennen wat er bij jou van binnen gebeurt en vooral hoe jij het anders kunt maken! Oefening baart kunst in dit geval, want ook thuis ga je verder met de oefeningen zodat het voor jou vanzelfsprekend wordt om milder over jezelf en de wereld te denken.”

 

 

 

 

 

 

Over de IJssel Mediation, Coaching en Training
T. 06 28498645
W. www.overdeijsselmediation.nl
E. info@overdeijsselmediation.nl