Stedendriehoek

New Land Rover Defender kiest luchtruim in nieuwe James Bond-film

STEDENDRIEHOEK – De televisiereclame van de nieuwe Land Rover Defender is anders dan anders. De commercial toont niet alleen de vaardigheden van de all new Defender op ruw terrein, maar geeft ook een exclusief kijkje achter de schermen van het optreden van de SUV in de nieuwe James Bond-film No Time To Die. Het absolute hoogtepunt: een sprong van 30 meter door de lucht.

Voor de opnames van de nieuwe Bond-film No Time To Die zijn in totaal tien exemplaren van de nieuwe Land Rover Defender gebruikt, waaronder chassisnummer VIN 007. Niet alleen in de film, maar ook in de televisiereclame worden de Defenders aan zeer extreme tests onderworpen. Zo worden Defenders op hoge snelheden door moerassen en rivieren gereden.

Stuntvrouw uit Formula 3

Niemand minder dan stuntvrouw en Formula 3 W Series-coureur Jessica Hawkins stelde de Defenders op de proef. Stunt coördinator Lee Morisson zag haar potentieel en aarzelde geen moment om Hawkins deze unieke kans te bieden om deel uit te maken van No Time To Die. Voor Hawkins is het haar allereerste film: “Het wordt niet spannender dan een stuntrijder te zijn in een James Bond-film en het is een eer om deel uit te maken van deze ongelooflijke film die de nieuwe Defender bestuurt.”

Maximale opwinding

Lee Morisson zegt: “We hebben de Defender verder gepusht dan we voor mogelijk hielden om de maximale opwinding te genereren en om fans inzicht te geven in de compromisloze uitdaging van het produceren van een ongelooflijke achtervolgingssequentie die je kunt zien in No Time To Die.”

Nieuwe teststandaard

Nick Collins, Land Rover Defender vehicle line director, zegt: “We hebben een nieuwe teststandaard ontwikkeld voor Defender, de meest uitdagende die we ooit hebben gehad en uniek voor dit voertuig. Fysieke kracht en duurzaamheid worden gemeten door een aantal verschillende tests, waaronder een brugspringtest die ons vertrouwen gaf om te leveren wat het stuntteam nodig had om te creëren voor No Time To Die, zonder aanpassingen aan de lichaamsstructuur behalve de installatie van een rolkooi.”

Tags: