Stedendriehoek

‘Mensen blij maken is het leukste wat er is’

APELDOORN – Er staat weer een mooi programma gepland voor de 53e editie van het Zomerfeest bij Winkelcentrum Hart van Zuid. Zo kan men van woensdag 19 tot en met zaterdag 22 juni onder andere wandelen over de braderie, attracties bezoeken op de kermis, genieten van (live) muziek en aanwezig zijn bij verschillende demonstraties.

Het Zomerfeest wordt al decennia georganiseerd door een enthousiast team onder leiding van Arno Dijkerman. “Ik vind het nog steeds leuk om te doen. Er zijn verschillende activiteiten voor jong en oud. We proberen het ieder jaar weer groots op te zetten, zodat we veel bezoekers kunnen ontvangen. Ik vind dat er altijd een gemoedelijk sfeertje hangt.” Arno gaat verder: “Het Zomerfeest wordt vaak gezien als het feest voor bewoners van Apeldoorn Zuid, maar het is voor iedereen. Ook is het een veelzijdig en gezellig feestje voor alle leeftijden.”

Programma
Dit jaar is er weer een vol programma gemaakt. Zo is het op woensdag 19 juni Eurodag op de kermis: alle draai-attracties kosten 1 euro en voor de trampoline krijgt iedereen 1 euro korting. De kermis begint om 13.00 en eindigt om 20.00 uur. Daarnaast vindt de kleedjesmarkt van 09.00 tot 17.00 uur plaats; men (zowel kinderen als volwassenen) kan zich hiervoor opgeven bij Hamer Witgoed aan de Talingweg. Om 13.00 uur komt de Apeldoornse brandweer langs voor een demonstratie. Dit duurt tot 16.00 uur. Op donderdag is de kermis van 13.00 tot 20.00 uur te bezoeken en kunnen de kinderen rond 15.30 uur Brandweerman Sam, bekend van een Nederlandse televisieserie, ontmoeten. “Hij deelt ook leuke prijsjes en gratis kaartjes voor de kermis uit.”

Op vrijdag wordt het weekend ingeluid met zowel de kermis als een braderie. Deze braderie bestaat uit maar liefst 60 kramen. Dit duurt van 14.00 tot 21.00 uur. Van 14.00 tot 18.00 uur geven de Active-Fit sportinstructeurs verschillende workshops. Het geld dat ze hiermee inzamelen gaat naar de stichting die de spierziekte Duchenne onderzoekt. Dit is een ernstige, erfelijke spierziekte die voornamelijk bij jongens voorkomt. De eerste verschijnselen zijn vaak al voor het tweede levensjaar zichtbaar. Bij deze ziekte kunnen op den duur de aangetaste spieren niet meer gebruikt worden. In de winkels van Hart van Zuid staan ook potten om nog meer geld in te zamelen.

Om 17.00 uur treedt de Apeldoornse zanger Jermaine Stuiver, die tevens uit Zuid komt, op. Hij wordt rond 18.00 uur afgewisseld met DJ Jurjen, Dennis Wiltink en Femke Hengeveld, die er tot 22.00 uur een feestje van maken. DJ Jurjen is bekend van de show Sing Live on Stage. De Epenaar Dennis Wiltink ken je wellicht van de nummers ‘samen één’ en ‘wie ben jij’ en Femke Hengeveld is vaak te vinden op bruiloften en partijen waar ze zowel covers als eigen werk zingt. Op zaterdag beginnen de braderie en kermis om 10.00 uur en sluiten om 17.00 uur. Tijdens diezelfde uren geven de Active-Fit sportinstructeurs ‘ouder en kind-bootcamps’. Van 10.00 tot 13.00 uur komt de politie even buurten. Maak je geen zorgen, dit is voor een mobiele medialab-demonstratie. Na de demonstraties treedt Men in Music op. Dit muzikale duo uit Zwolle bestaat uit Jan Eijbergen en John van der Vegt. Zij maken van elk feest een knalfeest.

Een nieuwe attractie die dit jaar op de kermis te vinden is, kent vele namen: Tropical Beach, Freestyle of Tropical Trip. Het is een lange bank waar ongeveer achttien personen naast elkaar zitten. Doordat deze attractie verticaal draait, krijg je het gevoel dat je zweeft.

Braderie
Op de braderie is een grote verscheidenheid aan spullen te koop. Denk aan kleding, boeken, kunst, speelgoed, maar ook etenswaren. “We proberen ieder jaar weer een betere mix te maken, zodat je niet te veel van het een of het ander hebt. Daarnaast zijn de winkels op het plein volgens reguliere openingstijden geopend. Maak het jezelf vooral makkelijk en kom op de fiets. Het plein is tijdens het Zomerfeest moeilijk bereikbaar met de auto.”

Hoewel er het hele jaar door verschillende activiteiten worden georganiseerd in winkelcentrum Hart van Zuid, is het Zomerfeest toch wel een uitblinker. “Ik ben trots dat we dit nog steeds kunnen doen. Naast dat we ons winkelcentrum promoten, vinden we het ook erg leuk om onze (vaste) klanten een leuke dag te bezorgen. Mensen blij maken is toch het leukste wat er is. De entree is gratis, dus iedereen kan even komen kijken en rondneuzen. We nodigen je dan ook uit om langs te komen bij het gezelligste winkelcentrum van Apeldoorn.”

Kijk voor meer informatie over het winkelcentrum op www.winkelcentrumhartvanzuid.nl of volg hen op Facebook.