Stedendriehoek

Koningsspelen 2018 in het teken van buitenspelen

TWELLO – Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft vrijdagochtend de Koningsspelen geopend op Brede School De Fliert in Twello. Na het ontbijt gaf de Koning het startsein voor de sportdag waarna traditiegetrouw het optreden van Kinderen voor Kinderen plaatsvond. Aan de Koningsspelen doen dit jaar meer dan 1,2 miljoen kinderen afkomstig van ruim 6.000 scholen mee. Dit zijn scholen in het primaire onderwijs in Nederland, het Caribisch gebied en Nederlandse scholen in het buitenland.

De Koning nam samen met 510 leerlingen van Brede School De Fliert tijdens de landelijke opening deel aan het Koningsontbijt. De school bestaat uit drie basisscholen: KBS De Kleine Wereld, CBS De Oase en OBS De Hietweide. Daarnaast is er ook een peuterspeelzaal en BSO gevestigd in het gebouw. Na het Koningsontbijt verrichtte de Koning samen met een aantal kinderen de openingshandeling.
De zesde editie van de Koningsspelen staat in het teken van buitenspelen. Met het thema ‘BinnensteBuiten’ dagen de Koningsspelen iedereen uit om dit jaar veel buiten te spelen en te ontdekken wat ze in huis hebben.
Richard Krajicek, initiatiefnemer van de Koningsspelen: “Met de Koningsspelen willen we een bijdrage leveren aan een gezonde en sportieve samenleving. Ik ben dan ook trots dat er dit jaar wederom 1,2 miljoen kinderen en ruim 6.000 scholen deelnemen aan de Koningsspelen. Want naast tijd voor taal en rekenen blijft het essentieel dat er voldoende bewegingsonderwijs op lagere scholen wordt aangeboden en dat kinderen een gezonde levensstijl ontwikkelen.”
De Koningsspelen vinden in 2019 plaats op vrijdag 12 april. In verband met Goede Vrijdag zullen de Koningsspelen een week eerder worden gevierd en niet – zoals te doen gebruikelijk – op de laatste vrijdag voor Koningsdag. (Foto’s: Bibi Veth)