Stedendriehoek

Komend weekend veel vertraging op Europese wegen

STEDENDRIEHOEK – Terugkerende Nederlanders moeten komend weekend rekening houden met veel vertraging op de Europese wegen. Vooral in Frankrijk en Duitsland verwacht de ANWB lange files. De Franse verkeerspolitie zet zich schrap voor een tweede zwarte zaterdag op de wegen in de Rhônevallei (A6/A7). In Italië staat ook een drukke zaterdag voor de deur.

Hoewel de langste files op de doorgaande Europese wegen naar het zuiden staan, wordt de drukte in noordelijke richting ook steeds groter. Veel vakantiegangers uit West- en Noord-Europa keren huiswaarts.

Wie in Frankrijk onderweg is krijgt net als afgelopen weekend te maken met topdrukte op de weg. De langste files staan op de snelweg A7 tussen Lyon en Orange. Maar ook op de A9 wordt het erg druk, vooral bij Narbonne en Montpellier. Bovendien wordt er aan de weg gewerkt op de A9 Orange – Spaanse grens, tussen Le Boulou en de grens. Ook is de A86 aan de Noordoostkant van de Ring Parijs in beide richtingen dicht tussen de aansluitingen met de A1 (Le Bourget) en A3 (Bondy). In eigen land is er zaterdag kans op extra drukte op de A9 bij Velsen vanwege bezoekers aan Dance Valley in Spaarnwoude.

Kijk op www.anwb.nl/Verkeer/buitenland voor meer informatie of volg de buitenlandse verkeersinformatie via het twitteraccount @ANWBeuropa