Stedendriehoek

Kasteel Cannenburch en Paleis Het Loo verbonden door nieuwe fietsroute

VAASSEN – De verbinding tussen kasteel Cannenburch en Paleis Het Loo is diep geworteld. De Oranjes woonden op enkele kilometers van kasteel Cannenburch en kwamen met enige regelmaat op bezoek. Sinds koning Willem III heeft kasteel Cannenburch bijna alle vorsten van Nederland mogen verwelkomen. Deze bezoeken, en ook een groot aantal (exclusieve) Oranje-souvenirs, zijn t/m 30 oktober te bewonderen in het kasteel en naastgelegen Bouwhuis. Paleis Het Loo is t/m 29 september BuitenGewoon Open; bezoekers kunnen naar de tuinen, stallen en een bezoek brengen aan het paleisdak.

De koninklijke dagtocht van 38 km met kasteel Cannenburch als begin- en eindpunt is één van de acht kasteelfietsrondes. Deze speciaal door Fietsnetwerk ontwikkelde themaroutes zetten de mooiste kastelen en buitenplaatsen voor buitenlandse bezoekers in de schijnwerpers. De route is beschikbaar in Nederlands, Duits en Engels en gasten kunnen zelf hun afstapmomenten invoegen zoals een verhuurpunt van fietsen en e-bikes in Vaassen. De route geeft ook tips voor aantrekkelijke horeca onderweg.

NBTC Holland Marketing liet Fietsnetwerk een compact fietsrondje ontwikkelen die de twee Veluweparels met elkaar verbindt. Het maakt deel uit van een landelijke samenwerking van 30 kasteelmusea en tientallen kasteelhotels- en restaurants in Nederland om meer bezoekers uit Duitsland, Groot-Brittannië en Vlaanderen te trekken. ‘Koninklijk rondje Kasteel Cannenburch en Paleis Het Loo’ is vanaf heden samen te stellen en te downloaden via https://www.fietsnetwerk.nl/fietsroutes/koninklijk-rondje-kasteel-cannenburch-en-paleis-het-loo/