Stedendriehoek

Is een uitvaartverzekering noodzakelijk? Of kun je beter zelf sparen?

Een uitvaart, een dure aangelegenheid 
Wanneer je de dag van vandaag kijkt, dan zie je dat een uitvaart zeer duur is geworden. De ene uitvaart is duurder dan de andere natuurlijk, maar gemiddeld kost een uitvaart snel 5000-6000 euro. Dit is een dure aangelegenheid, vooral wanneer je dit overlaat aan je nabestaanden. Zij hebben dan immers genoeg aan hun hoofd om dan ook nog eens deze financiële kant er bij te nemen. Daarom is het beter je nabestaanden hiervan te sparen door ofwel een uitvaartverzekering, oftewel uitvaartverzekering aan te gaan ofwel door hier zelf voor te sparen. Maar wat is nu beter? Een verzekering of zelf sparen?

Kiezen voor een uitvaartverzekering of om dit zelf te sparen? 
Hier bestaat eigenlijk geen juist of fout antwoord bij. De voordelen van een uitvaartverzekering zijn de volgende: je betaalt elke maand een klein bedrag waarmee je je uitvaart eigenlijk laat verzekeren. Wanneer je dus sterft, dan betaalt de verzekering jouw uitvaart voor je nabestaanden. Bovendien kan je ook vooraf je wensen bespreken met je verzekering. Dit betekent dat je je dierbaren hier niet mee hoeft te belasten. Zo weten zij vooraf wat je wensen zijn voor de uitvaart, daardoor kunnen je nabestaanden zich ook beter focussen op wat echt belangrijk is: het rouwproces. 

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om er zelf voor te sparen en dit bedrag op het einde door te geven aan je nabestaanden. Zo hebben ze ook geen financiële zorgen hierbij. Natuurlijk is het dan wel zo dat je hierbij dan ook zeker moet zijn dat je consequent kan sparen hiervoor. Je kan hierbij ook kiezen om je wensen voor de uitvaart ergens te noteren of te bespreken met je nabestaanden, zodat deze zorgen niet doorgegeven worden. Kortom, er bestaat dus geen juist of foute manier. Het is maar welke manier het beste bij jou persoonlijk past die het meest correct zal zijn op dat moment. 

Meer informatie gewenst over een uitvaartverzekering? 
Ben je er nog niet helemaal uit of je zou kiezen voor een uitvaartverzekering of niet? He t is natuurlijk altijd mogelijk dat je nog enkele vragen hebt. In dit geval neem je beter contact op met de verzekeraars en stel je deze vragen aan hen. Zij kunnen je dan helpen een antwoord te bieden op je verdere vragen. Ze helpen je vast graag verder hiermee. Bovendien kan je beter ook steeds verschillende uitvaartverzekeringen met elkaar te vergelijken. Op deze manier vermijd je dat je te veel betaalt voor deze verzekering.