Stedendriehoek

Innovatiemarkt in het Deventer Ziekenhuis

DEVENTER – Deze week is het eHealthweek in Nederland. In het kader hiervan verzorgt het Deventer Ziekenhuis op donderdag 24 januari van 13.00 tot 16.00 uur in de centrale hal een Innovatiemarkt. Met als programmaonderdeel de spannende quiz ‘Dokters versus internet’ om 14.00 uur.

Het Deventer Ziekenhuis zet als topklinisch ziekenhuis veel in op ontwikkeling en innovatie. Zo wordt er geïnvesteerd in digitale technieken die de zorg nog beter maken. Ook is er aandacht voor slimme eHealth. Innovatiecoördinator Véronique van Hoogmoed: “De zorg van de toekomst vindt steeds meer plaats buiten onze ziekenhuismuren. Dichter bij de patiënt én samen met andere zorgverleners. Daar draagt het Deventer Ziekenhuis graag aan bij met slimme communicatie en techniek.”

De Innovatiemarkt op 24 januari is voor iedereen toegankelijk en geeft informatie over onder meer het online patiëntenportaal van het ziekenhuis, de toepassing van virtual reality en diverse innovatieve apps en communicatiesystemen in de gezondheidszorg. Op de Innovatiemarkt staan onder meer VR-iendje, OZO verbindzorg, Dokter Dichtbij, Interactive studio’s en Deltascan.

Quiz
Om 14.00 uur start, in het midden van de Innovatiemarkt, de quiz ‘Dokter versus internet’. Vergelijkbaar met het televisieprogramma onder dezelfde naam. Een team van drie echte dokters uit het Deventer Ziekenhuis neemt het op tegen wethouder Liesbeth Grijsen van de gemeente Deventer, bestuurder Gita Gallé van het Deventer Ziekenhuis en een scholier. De dokters doen dat op basis van hun ervaring en medisch kennis. De anderen hebben niets meer of minder dan een internetverbinding tot hun beschikking. Wie stelt de beste diagnose? Wie beschikt over de meeste zorgkennis?

De Innovatiemarkt in het Deventer Ziekenhuis sluit aan bij de landelijke eHealthweek, een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en ECP | Platform voor de InformatieSamenleving. Meer informatie over eHealthweek: www.ehealthweek.net