Stedendriehoek

Hulp bij promotie evenementen

BRUMMEN/EERBEEK – De gemeente Brummen wil graag op een moderne en professionele manier informatie over evenementen, activiteiten en gemeentelijke aangelegenheden aan inwoners en bezoekers bekend maken. Daarom komen er drie digitale informatieborden langs de belangrijkste invalswegen te staan, namelijk aan de Zutphense- en Arnhemsestraat in Brummen en de Loenenseweg in Eerbeek. De huidige gele welkomstborden, waarop evenementen tot voor kort werden aangekondigd, worden weggehaald.

De digitale informatieborden bestaan uit twee delen: bovenaan een tekstpaneel waarop informatie wordt gegeven over zowel activiteiten en evenementen als gemeentelijke informatie. Het onderste deel biedt ruimte aan advertenties. Op de achterzijde van de borden wordt de plattegrondkaart van de gemeente Brummen geplaatst.

Wethouder Luuk Tuiten (recreatie, toerisme, verkeer en economie) is enthousiast over de komst van deze borden: “Samen met de recreatiestichting Visit Brummen Eerbeek en de VVV kunnen we hiermee de gemeente Brummen beter op de kaart zetten. Via deze borden kunnen we namelijk onze inwoners en bezoekers beter en actueler van informatie voorzien over evenementen en activiteiten. Ook kunnen we deze borden zo nodig inzetten bij wegomleidingen, dreigende calamiteiten of ongevallen.”

Hij vervolgt: “De borden zijn een aanwinst voor organisaties en initiatieven die evenementen organiseren, want zij kunnen hierop gratis hun evenement promoten. Bovendien steunen we de lokale economie omdat ondernemers een advertentie kunnen plaatsen op de digitale borden.” De advertentieruimte gaat buiten de gemeente om. Deze wordt commercieel geëxploiteerd door Suurland Outdoor bv, tevens de leverancier van de huidige plattegrondkasten in de gemeente Brummen.

Verenigingen, stichtingen of een collectief van ondernemers kunnen gratis op de borden hun evenement of activiteit promoten. Voorwaarde hierbij is dat het evenement of activiteit voor iedereen toegankelijk (openbaar) is en in de gemeente Brummen plaatsvindt. “Wilt u daar gebruik van maken?  Ga dan naar de website van de VVV  (www.vvvbrummen.nl/nl/aanmelden-evenementen), lees de gebruiksregels en lever de tekst minimaal twee weken van tevoren aan.”