Stedendriehoek

Hoe blijft uw tuinhout in goede conditie?

Heeft uw blokhut, schutting of tuinmeubelset de grote droogte van afgelopen zomer een beetje overleefd? Extreme hitte en droogte zorgen ervoor dat uw tuinhout flink kan krimpen. Als het koud is of als het regent zet het hout uit. Door het jaar heen werkt het hout dus flink. Het kan dus wel een opknapbeurt gebruiken voordat de winter komt. In dit artikel leest u alles over hoe u het onderhoud van tuinhout het beste aanpakt.

Kies voor geïmpregneerd hout
Als u uw tuinhout niet behandelt, wordt het al gauw grijs. Dat kan mooi gezicht zijn maar het hout verouderd dan ook sneller. Door het hout te behandelen, maakt u het duurzamer. Het blijft langer in goede conditie zodat u het minder snel hoeft te vervangen. Bij klussen in de tuin kunt u het beste kiezen voor geïmpregneerd tuinhout. Dit hout is onder hoge druk verduurzaamd en gaat daardoor langer mee. Met geïmpregneerd hout bent u goedkoper uit dan met hardhout en u heeft toch sterk hout. Als u het daarnaast nog behandelt, weet u zeker dat het hout tegen een stootje kan. Zweeds Rabat, hardhout of redcedar zijn ook perfect voor buitengebruik maar duurder. 

Onderhoud van het tuinhout
Als u wilt dat uw tuinhout in perfecte staat blijft, moet u het dus onderhouden. Daarvoor zijn verschillende producten verkrijgbaar zoals een impregneermiddel en diverse soorten beits. Ook een speciale olie voor hout is een optie. Behandeling daarmee gaat sneller dan als u het hout verft. De HK-Lasur beits van het merk Remmers bijvoorbeeld is verkrijgbaar in meerdere trendy kleuren en is geschikt voor alle houtsoorten zoals Douglashout, hardhout, vurenhout en redcedar. Het zorgt ervoor dat het hout niet vergrijst. Daarnaast beschermt u het hout tegen rotten, ongedierte, algen, schimmels en de zon. Behandelen moet bij voorkeur gebeuren in het voorjaar, najaar of op een dag dat de zon niet te fel brandt. 

Nog een klus te doen?
Gaat u de komende tijd een schutting, een tuinhuis, een veranda of een ander object plaatsen? Dan raden we u aan om vooraf de kopse kanten van de planken met een speciale sealer te behandelen. Dat voorkomt scheuren en vervormingen. Als de planken eenmaal zijn gemonteerd, kunt u er ook niet meer zo goed bij. 

Wilt u advies over de onderhoudsproducten of tuinhout?
Heeft u informatie nodig over tuinhout of het onderhoud ervan? Dan bent u bij Houthandelonline aan het juiste adres. Ons deskundige team heeft antwoord op al uw vragen. Wij zijn een online groothandel voor zowel de particulieren als de zakelijke markt met een uitgebreid assortiment tuinhout, rabatdelen, Douglas en nog veel meer. Kijk voor ons volledige assortiment snel in onze webshop. U kunt telefonisch contact opnemen via 0226-744226. U kunt ook een mail sturen naar  info@houthandelonline.nl. Wij levering uw bestelling binnen 8 werkdagen bij u thuis.