Stedendriehoek

Hoe bescherm je je huid tegen de kou?

De lente komt er al bijna aan, maar op dit moment is het nog fris buiten. Bij koude weersomstandigheden is belangrijk om de huid goed te verzorgen. Je gaat de kou in en vervolgens kom je weer binnen waar de kachel brandt. Deze temperatuurwisselingen doen je huid geen goed. Je huid droog en rood en verliest zijn elasticiteit. Extra en specifieke verzorging kan daarom geen kwaad. Onze huid is immers het grootste orgaan dat we hebben. Kan jouw huid wel wat extra verzorging gebruiken? Lees dan hier onze tips.

Huidverzorging voor de man
Mannen hebben een stevige huid. De huid wordt ook steviger naarmate mannen ouder worden. Ook de mannenhuid heeft zijn specifieke verzorging nodig. Je verzorgt de huid niet voldoende met alleen een aftershave na het scheren. Om irritaties te voorkomen en de huid in goede conditie te houden, begint de verzorging altijd met een reiniging. Daarna volgt een hydraterende creme. Als het tijd is voor een scheerbeurt gebruik dan eerst een preshave en na het scheren een aftershave. Een preshave bereidt je huid optimaal voor op het droog scheren. Hij zorgt ervoor dat de baardhaartjes rechtop gaan staan. Als je je huidverzorging serieus neemt, is het verstandig om te kiezen voor een speciale lijn voor de man zoals Marbert Man. Wil je je lichaam een extra boost geven? Dan kun je een bodylotion gebruiken. 

Hoe zit dat met de vrouwenhuid?
Het is nooit te laat om met gezichtsverzorging te beginnen. In de winter is extra verzorging noodzakelijk vanwege het vernauwen en uitzetten van de vaatjes door de kou en warmte. Als gevolg hiervan kun je last krijgen van couperose. Vrouwen hebben doorgaans minder talgproductie dan de man, wat betekent dat de huid wat droger is. Ook houdt de huid meer vocht vast omdat vrouwen minder transpireren. Een ander verschil is dat de dames eerder rimpels krijgen dan mannen. 

Stappenplan gezichtsverzorging
Om huidveroudering zo lang mogelijk uit te stellen, kun je een verzorgingsstappenplan aanhouden. De gezichtsverzorging bij vrouwen begint met het verwijderen van make-up, daarna komt de reiniging met een reinigingsproduct. Reinigen doe je bij voorkeur ‘s morgens en ‘s avonds. Je kunt extra reiniging toepassen door gebruik van een lotion. Daarna is het tijd voor een boost in de vorm van een serum, in de winter gebruik je een vettere dagcrème. Een vette dagcrème vormt een isolerende laag op je huid en beschermt je beter tegen kou, wind en tegen de warmte van kachel of CV. Voor vrouwen is er veel keus in verzorgingsproducten. Er zijn dagcrèmes, nachtcrèmes, maskers, serums of peelings. Voor ieder type huid is er een passende verzorgingslijn. Ook voor de rijpere huid zijn voedende producten te koop. Met een voedende bodylotion of olie kun je je hele lichaam een oppepper geven.

Kwalitatieve crèmes zijn vaak erg duur. Maar niet in onze webshop Marbertshop. Wij bieden u Marbert-producten voor gezicht en lichaam voor een uitstekende prijs. Je bestelt ze snel en eenvoudig via onze webshop. als je voor 16:00 uur bestelt, leveren wij de volgende dag al je bestelling bij jou in Apeldoorn, Deventer of Zutphen. en wij leveren ze Voor ieder huidtype biedt dit merk een passend product. Vergeet ook zeker je handen niet een koude periode. Die kunnen ook wel een fijne handcrème gebruiken. Wil je meer weten over het assortiment van Marbert? Bel ons gerust naar 0229-277555.