Stedendriehoek

Helpende hand voor VvE’s in Apeldoorn die willen verduurzamen

APELDOORN – Hoewel de Gemeente Apeldoorn duurzaamheid hoog op de agenda heeft staan, zijn er nog weinig appartementencomplexen met zonnepanelen op het dak. Terwijl 29% van de woningen in Apeldoorn een meergezinswoning betreft. In de praktijk is het namelijk nog lastig voor VvE’s om te verduurzamen: de financiering en besluiteloosheid vormen de grootste struikelblokken.

Daarnaast focussen veel VvE’s zich direct op zonnepanelen en ‘nul op de meter’ terwijl er vooraf nog veel andere besparende stappen te zetten zijn. Om te laten zien wat er wel kan, zonder dat VvE’s hoeven te investeren, organiseert AE Duurzaam op vrijdag 15 maart een informatiebijeenkomst in Wijkcentrum Dok Zuid in Apeldoorn, waarbij ook het Nationaal Energie bespaar Fonds en de RVO de laatste ontwikkelingen presenteren.

Centraal staan alle nieuwe (financiële) mogelijkheden en kansen op het gebied van verduurzaming van appartementencomplexen. Zo vertelt AE Duurzaam welke oplossingen er zijn waarbij VvE’s zonder een investeringsbedrag en stijging van de maandlasten kunnen verduurzamen. Bovendien zijn er per 1 februari er nieuwe subsidieregelingen voor VvE’s. Tijdens het programma krijgen bezoekers te horen welke acties zij kunnen ondernemen en, nog belangrijker, in welke volgorde. VvE’s, woningcorporaties, beheerders, beleggers en verhuurders worden geholpen met de financiering, subsidies en de uitvoering bij het verduurzamen van woningen.

Programma
Het programma van de informatiebijeenkomst bestaat uit een middagsessie (van 15.00-17.00u), een VvE-beurs (van 17.00-19.00u) en een avondsessie (van 19.00-21.00u). Tijdens deze sessies krijgen de bezoekers antwoorden en tips over maatregelen, financiering en subsidies. De beurs geeft inzicht in de nieuwste technieken op het gebied van zonnepanelen, isolatie, verwarming en meer.

Verschillende sprekers nemen de appartementseigenaren mee in de wereld van verduurzaming, zónder stijging van de maandlasten. Onderstaande onderwerpen komen aan bod:

  • 10 maatregelen die zichzelf snel terugverdienen
  • Subsidies voor VvE’s
  • Beschikbare financieringen voor VvE’s
  • Partijen die ontzorgen en investeren voor VvE’s
  • Informatie over mogelijkheden met zonnepanelen
  • Vragenronde

Informatiepakket
Iedere bezoeker gaat naar huis met een informatiepakket (t.w.v. € 40,00), een gratis duurzaamheidsscan van hun appartementencomplex én een uur kosteloos duurzaamheidsadvies om de VvE op de juiste weg te helpen.

Online aanmelden
De informatiebijeenkomst op 15 maart in Wijkcentrum Dok Zuid in Apeldoorn voor iedereen gratis toegankelijk op vertoon van een aanmelding. Aanmelden kan via https://www.ae-duurzaam.nl/apeldoorn en is verplicht. Bezoek is inclusief een gratis hapje en drankje.