Stedendriehoek

Groot Brummens Dictee 2019

BRUMMEN/EERBEEK – Op vrijdag 22 november vindt de twintigste editie van het Groot Brummens Dictee om 20.00 uur plaats in de bibliotheek van Eerbeek. Deze keer is het geschreven, én zal het worden voorgelezen, door iemand die alle eerdere deelnemers zullen kennen: Selma Rooseboom.

In 2018 werd het dictee geschreven door de leden van de Taalmarkt en ging het over Spannende tijden in Brummen. Dit jaar is het thema Sterke vrouwen, geschreven door een vrouw. Selma is zelf, als deelnemer aan het dictee, al diverse malen in de prijzen gevallen omdat zij het minste aantal fouten had. Dat belooft dus wat voor de kwaliteit van het aankomende dictee.

De werkgroep Taalmarkt van de Culturele Stichting Brummen nodigt belangstellenden van harte uit om in de bibliotheek van Eerbeek, gevestigd aan Coldenhovenseweg 13, de pen op te nemen. Men kan zich – bij voorkeur vóór woensdag 20 november – individueel of als team van drie personen inschrijven door een mail te sturen naar taalmarkt@brummencultuur.nl of men zich telefonisch aanmelden bij Hannie Elfrink (06-47690575) of Marguerite Tuijn (06-25464982). Deelnemers moeten in de gemeente Brummen wonen of werken, of ze moeten sociaal sterk aan Brummen verbonden zijn.

In 2018 is de wijze van nakijken anders aangepakt. Na afloop is de nieuwe werkwijze geëvalueerd en bleek het heel goed te hebben gewerkt; daarom gaat het ook dit jaar weer zo gebeuren. De dictees worden ingeleverd en elke deelnemer kijkt vervolgens het dictee van een anonieme ander na. Net als altijd worden alleen de winnaars bekend gemaakt. Er liggen aantrekkelijke prijzen voor de winnaars van het dictee klaar.