Entertainment

Muzikaal trio trapt concertseizoen af

Foto: Foppe Schut

Zondag 3 november opent het Colori Ensemble het nieuwe seizoen van Jonge Meesters Wilp. Dit doet het muzikale trio vanaf 15.00 uur in de Dorpskerk van Wilp, met een spannende reis van Bachs Goldbergvariaties via Piazzolla’s Argentinië naar hedendaagse muziek uit Friesland.

Het Colori Ensemble bestaat uit Arjan Jongsma (marimba), Wilma Jongsma (fluit) en Rianne Jongsma (hobo). Het ensemble ontleent zijn naam aan de compositie Colori, in 2012 geschreven door Wim van Ligtenberg. Met deze compositie was het ensemble ook te zien in Vrije Geluiden van de VPRO. Vanaf die tijd hebben meerdere componisten werken aan het ensemble opgedragen. Naast hedendaags repertoire speelt het ensemble arrangementen van klassieke meesterwerken van componisten als Grieg, Bach en Ravel.

Jonge Meesters Wilp
Stichting Jonge Meesters Wilp presenteert sinds 2016 ieder seizoen een serie bijzondere concerten van jonge, klassiek geschoolde musici. JMW heeft twee doelen voor ogen: een breed publiek kennis laten maken met het werk van jonge getalenteerde musici uit het oosten van het land en het bieden van een coachingstraject aan deze musici. Ze krijgen een aantal dagdelen professionele coaching, om zo een fundament te leggen onder hun cultureel ondernemerschap.

De overige concerten zijn op: 26 januari 2020, Eline Hensels (cello); 16 februari 2020, Helikon Kwartet; 15 maart 2020, Lunette Saxofoonkwartet. Meer informatie en kaartverkoop via www.jongemeesterswilp.nl.