Stedendriehoek

Elektrisch rijden voor iedereen

Tijdens de vijfde editie van het Cleantech Tomorrow Event nemen Tonnie Tekelenburg van Emovia en Arjan de Putter van E-xpeditie u mee in de mogelijkheden die er zijn op het vlak van elektrisch rijden.

Een stabiel elektriciteitsnetwerk
Er ontstaan steeds meer gasvrije wijken in Nederland. Over 30 jaar zullen huishoudens niet meer aangesloten zijn op gas. Verwarmen van huizen verloopt op andere wijze, net als het omgaan met het elektriciteitsnetwerk. Het aantal elektrische auto’s zal flink toenemen. Netwerkbeheerders vrezen voor sterke dalingen en pieken in het netwerk als gevolg van het veranderde gebruik van stroom. De oplossing wordt gezocht in onder andere ‘slimme energiemanagementsystemen voor thuis, maar ook in het opslaan van stroom in elektrische auto’s. Tonnie Tekelenburg zegt over de energietransitie: “Dit vraagt ook een andere kijk op mobiliteit. En omdat de transitie op mobiliteit complex is, organiseert Emovia Elektric Experience roadshows en informatiemomenten waarbij elektrisch rijden centraal staat.

De accu’s in de elektrische auto kunnen weer gebruikt worden voor de opslag van elektriciteit voor momenten dat zonnestroom niet kan worden opgewekt op eigen dak of in de wijk. Dat heet ‘van auto naar huis’. Voor consumenten is het dus zeker interessant om op deze manier bij te dragen aan een stabiel elektriciteitsnetwerk in de toekomst.

Probeer elektrisch rijden uit tijdens een clinic
Arjan de Putter: “Wij willen mensen kennis laten maken met elektrisch rijden. En wat is daarvoor de beste manier? Het aanbieden van clinics elektrisch rijden. Daarnaast bieden we seminars aan met interessante sprekers om kennis te delen.”