Stedendriehoek

Eerbiza Festival luidt de zomer in!

EERBEEK – Ook in 2018, en wel op zaterdag 30 juni, wordt in Eerbeek de zomer ingeluid met het Eerbiza Festival in het Webersbos. Jeroen Scholten, één van de oprichters van het eerste uur, ziet het wel zitten: “We vieren dit jaar ons vijfjarig jubileum. Geweldig toch?” Tijdens dit festival ontmoeten jong en oud elkaar en ze genieten van de lekkere muziek en de ontspannen sfeer. “De bossen bij Eerbeek veranderen dan voor één avond in een echte ‘holiday destination’.”

Dat 2018 een jubileumjaar is, maakt Jeroen Scholten trots: “Jazeker. Inmiddels is het team wat anders samengesteld, maar nog steeds is er dezelfde drive als toen. Het is toch mooi voor Eerbeek en de Veluwe dat we zo’n event hebben? Het begon vanuit de behoefte dat er eens wat leuks in Eerbeek moest gebeuren en het idee voor het muziekfestival werd geboren. Het organiseren van zo’n event vraagt veel tijd en energie, maar het levert ook veel op. Daar doe je het toch voor?”

Dit jaar is er naast de muziek ook een Eerbiza Challenge. “Ja, die challenge is een 1/8e triatlon. Mensen kunnen zich individueel inschrijven, maar ook als team. Daarbij kan iedereen bijvoorbeeld een deel van de triatlon voor zijn of haar rekening nemen. Deelname begint goed te lopen. Er schreven zich al vijf teams in en we streven naar 120 deelnemers. Voor kinderen tot 13 jaar is er de Kidsrun. Zij lopen een parcours met enkele leuke hindernissen. En vanaf 15.00 uur begint de eerste DJ met zijn optreden op het festivalterrein. Dat is ’s middags voor de kijkers van de Challenge vrij toegankelijk. Iedereen kan de sporters dan zien binnenkomen, onder het genot van een drankje en lekkere muziek van LarryKoek.”

Na het optreden van LarryKoek gaat de muziek met nog acht DJ’s door en Jeroen is blij met de line up: “Deze is voor een breed publiek toegankelijk. Te horen zijn onder anderen Q on Trumpet, Gregor Salto en Deepend. Maar de uitsmijter is het DJ-trio Kris Kross Amsterdam. Alle DJ’s hebben een fantastische track record en we zijn er heel trots op dat zij naar Eerbiza komen.”

Eerbiza is dus voor iedereen en de organisatoren nodigen liefhebbers van goede muziek en/of sportieve activiteiten van harte uit dit vijfjarig jubileum mee te vieren. “Dit festival is al vijf jaar een geweldig muziekfeest en de combinatie met de Challenge is uniek. Dit soort festivals vind je niet veel in deze regio. En daarnaast zijn natuurlijk de bottles en bites geregeld. Van harte welkom dus!” zegt Jeroen Scholten met een uitnodigend gebaar.

Zowel voor Eerbiza als voor de Eerbiza Challenge is een toegangskaart nodig. Deze koop je via www.eerbiza.com. Deelname aan de Challenge kost 25 euro. Ook de prijs voor een ticket voor Eerbiza is 25 euro. De VIP-kaarten kosten 100 euro.