Stedendriehoek

Eerbeek heeft nu eigen vlag

EERBEEK – De burgemeester van Brummen, Alex van Hedel, kreeg vorige week de Eerbeekse vlag overhandigd door Sinterklaas, in aanwezigheid van de ontwerpster Sanne Fleur Albers.

Bakker ten Veen en Boekhandel Hendriks hebben in het voorjaar van 2018 bedacht dat het mooi zou zijn om een Eerbeekse vlag te hebben. Navraag leerde dat er geen Eerbeekse vlag was. Diverse ondernemers en verenigingen reageerden enthousiast op het initiatief om een eigen vlag te ontwerpen. In mei werd een wedstrijd uitgeschreven voor het mooiste ontwerp voor de vlag met wimpel.

Sanne Fleur Albers won: “Al in 1046 werd Eerbeek genoemd. In Eerbeek staat de enige oliemolen met een bovenslagrad van Nederland, bekend onder de naam De Oliemolen. 
Het rad. De kleur blauw van het water uit de Eerbeekse beek en het groen voor de prachtige natuur. De lichtere kleur groen staat voor groei en bloei van het dorp. Het rad dat gebruikt werd bij de bedrijvigheid zoals het maken van papier. Het waterrad verbindt de natuur, beek en de industrie aan elkaar. Dat is de kracht van Eerbeek. Het is fijn wonen, werken, ondernemen en verblijven in dit prachtige dorp.” De vlag is al op diverse plekken te zien in het dorp. “Het zou prachtig zijn als de Eerbeekse ondernemers en bevolking de vlag massaal gaan gebruiken.”

De vlag is in twee formaten te koop bij Boekenhandel Hendriks in Eerbeek. De komende tijd gaan er meer producten ontwikkeld worden met de Eerbeekse vlag. Ook is de vlag te bestellen via www.boekbezorgd.nl