Stedendriehoek

Een studie volgen op latere leeftijd

Gaat u op latere leeftijd studeren, dan volgt u de laatste trend. Steeds meer mensen pakken de studieboeken weer op. Voor een carrière-switch, betere baan, verdieping of simpelweg uit interesse. Wat uw reden ook is, dit is het juiste moment om weer te gaan studeren. Want dit is voordeliger dan ooit. Een nieuwe regeling vanuit de overheid maakt voltijd en deeltijdstudies toegankelijk voor oudere studenten. Het spreekt voor zich dat het loont om meer te weten te komen over deze regeling.

Waarom op latere leeftijd studeren?
Het is lang ongebruikelijk geweest om op latere leeftijd te studeren. Maar tegenwoordig wordt het aangemoedigd. De overheid ziet graag dat mensen onder de 55 jaar weer gaan studeren. Hiervoor is het zogenoemde ‘Leven Lang Leren Krediet’. Met deze regeling kunt u tot 5 keer het bedrag van uw collegegeld of lesgeld lenen. Allemaal met dezelfde regels en rente die gelden voor jonge studenten. Zo stimuleert de overheid verbreding van kennis, en duurzame inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. Nieuwe carrières ontstaan en nieuwe inzichten en vaardigheden verrijken het leven. 

Een goed begin met de juiste schoolmaterialen
Om prettig en goed voorbereid te kunnen studeren, heeft u ook weer schoolartikelen nodig. Wilt u zich volledig kunnen richten op uw lessen, of werken aan uw huiswerkopdrachten, dan heeft u de juiste schoolspullen nodig zoals mappen waarin u lesmethoden of noties bewaart. En goede pennen met duurzame inktpatronen, verschillende markeerstiften voor belangrijke begrippen en passages en vergeet een agenda niet, voor al uw belangrijke data, afspraken en contactgegevens.

Een taal leren: de wereld in
Waarvoor gaat u studeren op latere leeftijd? Wilt u beter worden in een taal? Heeft u een huis in het buitenland? Gaat u geregeld op vakantie? Of u wilt eenvoudigweg beter worden in het voeren van gesprekken op vakantie? Hiervoor kunt u bepaalde studiebenodigdheden goed gebruiken. Zeker tijdens het studeren, maar ook het spontaan opzoeken van bepaalde woorden. Hiervoor kunt u een woordenboek kopen. Bijvoorbeeld voor Spaans, Italiaans, Duits of Engels. In handig pocketformaat, of in een overzichtelijker middelgroot formaat. Een aanrader voor Nederlands: de complete set Van Dale Groot woordenboeken van de Nederlandse taal.