Stedendriehoek

Een houten werkblad: de natuurlijke sfeermaker in de keuken

Je huidige keuken is aan vervanging toe. Al een tijdje ben je op zoek naar inspiratie. Vele woonbladen heb je doorgebladerd en ook heb je een aantal keukenspeciaalzaken bezocht. Eindelijk ben je er uit. Jouw nieuwe keuken krijgt een natuurlijke uitstraling. Natuurlijke materialen geven een bepaalde warmte en sfeer. Om dit te bereiken mag in ieder geval een houten werkblad niet ontbreken aan je nieuwe keuken.

Voordelen van een houten werkblad
Het aanrechtblad springt in het oog en het is dan ook een belangrijke sfeerbepaler in je keuken. Door te kiezen voor een houten werkblad zorg je direct al voor veel warmte en sfeer. Hout is tijdloos en laat zich makkelijk combineren met andere natuurlijke materialen als RVS en natuursteen. Je kunt hout gemakkelijk op maat zagen zodat het blad passend wordt voor waar het op komt te rusten. Een houten werkblad is gemaakt van massief hout. Je kunt kiezen uit meerdere houtsoorten. Iedere houtsoort heeft zo zijn unieke uitstraling. Zo heb je werkbladen van Ahornhout, Akazia, Amerikaans noten, beuken, mahonie en teak. Houten werkbladen zijn prachtig als aanrechtblad, maar ook functioneel als bureaublad of als werkblad in de bijkeuken waar je dan je was op kunt vouwen. 

Afwerking en onderhoud
Een houten werkblad vergt wel wat onderhoud. Om het mooi en hygiënisch te houden is het belangrijk om het regelmatig in de olie te zetten. Zorg daarom dat je een onderhoudsbox klaar hebt staan. Doe het onderhoud op een avond. Dan is de volgende dag het blad weer klaar voor gebruik en weer optimaal beschermd tegen vocht en vuil. 

Natuursteen en meer
Met alleen een houten werkblad ben je er nog niet. Ook materialen als natuursteen en metaal komen uit de natuur en horen in je natuurlijke, landelijke keuken thuis. Door te kiezen voor een natuurstenen vloer komt een houten keukenblad nog mooier uit, zeker als je daarbij kiest voor witte keukenkastjes en een fornuis in authentieke stijl. Uiteraard is er og veel meer mogelijk. Maar deze basiselementen zorgen ervoor dat je een keuken creëert die niet snel zal vervelen. Je kunt er alle kanten mee op. 

De online groothandel voor zakelijk en particulier
Ben je op zoek naar een houten werkblad? Bij houthandelonline bestel je eenvoudig een massief houten werkblad online. Ze zijn leverbaar in verschillende houtsoorten. Wil je meer weten over de toepassingsmogelijkheden van de werkbladen? Of over het onderhoud ervan? Neem dan telefonisch contact op met onze specialisten. Zij kunnen je vakkundig adviseren. Behalve massieve werkbladen vind je in ons uitgebreide online assortiment nog veel meer hout- en bouwmaterialen zoals een breed spectrum aan tuinhout maar ook onder andere mdf-platen, gips, steigerhout en bevestigingsmateriaal. Alles wat je nodig hebt voor de binnen- of buitenklus bestel je bij ons gemakkelijk in de online groothandel. Als je bestelling is geplaatst, duurt het twee tot zeven werkdagen voordat alles bij je  wordt thuisbezorgd.