Stedendriehoek

E-Bus Citytourterug in straatbeeld

ZUTPHEN – Na afwezigheid van een jaar is de Zutfan! E-Bus terug in het straatbeeld. De Zutphense ondernemer Marco Barelds en voormalig ondernemer Paul Hogema verzorgden afgelopen week met het mooie weer al diverse rondritten.

“De E-bus zat al regelmatig vol met toeristen uit het hele land die genoten van de bezienswaardigheden”, vertelt Marco. Afgelopen jaar werd er bewust voor gekozen om even niet met de E-bus te gaan rijden. Er waren te veel andere werkzaamheden en gepaard gaande kosten. Zoals de verbouwing van het pand aan de Nieuwstad 20 om de modewinkel van zijn vrouw, More of Me – female outfitters, te verhuizen. “Dus ik moest weloverwogen keuzes maken, en dit ging voor”, vertelt de Zutfan! Maar nu kunnen bezoekers van Zutphen, of ze nu slecht ter been zijn of geen zin hebben in een gegidste tocht van ruim twee uur, weer volop bediend worden. 

Diverse opstapplaatsen
De E-bus heeft diverse opstapplaatsen. Zo kun je tijdens de marktdag op donderdag de herkenbare vlaggen vinden op het s Gravenhof ter hoogte van de Walburgkerk en ook bij de Wijnhuistoren op de Groenmarkt en bij de fontein aan de Houtmarkt tegenover het VVV kan men instappen. Maar je kunt de chauffeur van de E-bus ook onderweg aanspreken en als er plaats is – in de bus kunnen maximaal 13 passagiers – ben je natuurlijk ook welkom. Je kunt ook altijd bellen met de chauffeur (telefoon 06-53533753) voor de actuele vertrektijden en of er dan nog plaatsen beschikbaar zijn. Vooralsnog wordt er één E-bus ingezet maar er is een optie op en mogelijkheid voor een tweede E-bus en/of een aanhanger voor 14 personen. 

Samenwerking
Marco geeft aan dat er plezierig is meegewerkt aan het tot stand komen van dit initiatief door de Gemeente Zutphen. “Ook voor samenwerking met bijvoorbeeld de fluisterboten en het VVV staan wij altijd open. Want we moeten Zutphen met zijn allen promoten. Dan gun je elkaar natuurlijk ook wat en hopelijk is dat wederzijds!” 

Vrijwilligers
“Rondrijden en tegelijk gidsen op de E-bus is een vak apart. Die combinatie is dan ook niet voor iedereen weggelegd. Mocht je nu wel affiniteit hebben en bijvoorbeeld al als gids werkzaam zijn (geweest) kom dan vooral eens praten. Voor info kun je ook mailen naar info@zutfan.nl. Kijk ook eens op www.zutfan.nl”

door Gerard Kiezebrink