Stedendriehoek

Dit jaar nog komen afspraken voor valschermspringers Teuge

TEUGE – Nog dit jaar worden afspraken over de toekomst van parachute springen in Teuge vastgelegd in een convenant. Dit stelt het Apeldoornse college van B&W in een brief aan de gemeenteraad. Dit in verband met de nieuwe vliegroutes vanaf Lelystad Airport, die consequenties zullen hebben voor het Nationaal Paracentrum in Teuge.

De directies van het paracentrum en de luchthaven in Teuge en de gemeente Apeldoorn – de grootste aandeelhouder van het vliegveld – hebben afgelopen tijd veelvuldig contact gehad met het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat. Inzet is daarbij de toekomst voor het valschermspringen wanneer grote aantallen vakantievluchten laag over het vliegveld worden geleid.

De gemeente wil dat het paracentrum de activiteiten zoveel mogelijk kan blijven uitoefenen. Dit is onderdeel van het convenant. De herindeling van het Nederlandse luchtruim is in voorbereiding en zowel de gemeente als de provincie Gelderland stellen dat Lelystad Airport pas open kan als deze herziening een feit is, met hogere of andere aanvliegroutes dan het ministerie nu wil.